Home Društvo Vrgorčani u panici nakon što je nepoznata letjelica obasjala nebo: ‘Prošla je...

Vrgorčani u panici nakon što je nepoznata letjelica obasjala nebo: ‘Prošla je munjevito i nisko, imao sam osjećaj da će sve sravniti sa zemljom!’

SHARE

Što je ovo proletjelo? Nije ptica, nije helikopter, nije avion, bome ni raketa. Da nije Supermen? NLO? – sigurno su se večeras zapitali stanovnici vrgoračke krajine, koji su ostali zatečeni nakon što ih je negdje nakon 20 sati dobrano prestrašila neobična letjelica, koja je, kako nam je javio naš čitatelj (podaci poznati redakciji) munjevitom brzinom proletjela svega nekoliko metara iznad krovova kuća.

Poprilično neugodan zvuk širio se susjedstvom, a društvene mreže odjednom su preplavili statusi o navodnom objektu koji je letio iznad njihovih glava.

Kako to i obično bude, krenula su nagađanja, pa su se pojedinci pripremili na druženje s „malim zelenima“.

Kako doznajemo iz Centra 112, ipak u pitanju nisu bili svemirnci, a riječ je o vojnoj vježbi koju izvodi posada američkog vojnog aviona, no, detalje nam nisu mogli iznositi.

Prema neslužbenim informacijama, u tijeku su vojne vježbe američkog i hrvatskog ratnog zrakoplovstva na Zemuniku, koje bi trebale završiti do početka idućeg mjeseca.

Potvrđeno je da se radi o višenamjenskom vojnom zrakoplovu V-22 Osprey (na slici niže), koji je projektiran za obavljanje misija kao dugodoletni helikopter i zrakoplov s velikom putnom brzinom.

Prema riječima jednog od očevidaca ovog neobičnog vojnog manevra, kad je ugledao to „čudo“, nije mu bilo nimalo ugodno.

– Srce mi je stalo. Nisam znao što je tako munjevito proletjelo. Prebrzo za avion, kamoli helikopter. Izveo sam psa u šetnju, odjednom sam čuo buku i kad sam se okrenuo crvena svjetlost je u roku tri sekunde projurila, popraćena veoma neugodnim zvukom. Najgore od svega je bilo što je nisko letjela, te sam u tom trenutku imao osjećaj da će sve sravniti sa zemljom – preplašen je bio naš čitatelj, te dodao kako su  svi mještani bili u šoku.

Inače, ovaj hibrid klasificiran je kao letjelica koja može uzletjeti okomito kao helikopter, dok se u vodoravnom letu ponaša  kao avion.

Prvotni korisnici ove specifične letjelice bili su pripadnici Korpusa mornaričkog pješaštva SAD-a i njihovog ratnog zrakoplovstva.

Budući da leti brzinom od 565 kilometara na sat, a dug je oko 17 metara, nije ni čudo što su se Vrgorčani prepali, jer je cijelo šire područje grada preletio u svega nekoliko sekundi.