Home Politika DOZNAJEMO Priča tzv. Inicijative za Stolac je priča za malu djecu: Nema...

DOZNAJEMO Priča tzv. Inicijative za Stolac je priča za malu djecu: Nema bojkota, svi Bošnjaci izlaze na glasovanje

SHARE

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH zbog nereda koje je izazvao 2. listopada 2016. godine s kandidatske liste za načelnika općine Stolac skinulo Salmira Kaplana kojeg je kandidirala neformalna skupina građana koja se nazvala Inicijativom za Stolac poručili su kako će bojkotirati ponovljene izbore koji će se održati u nedjelju 19. veljače.

No hoće li to baš biti bojkot ili se radi o klasičnom pokušaju prijevare?

Kako doznajemo iz povjerljivih izvora, tzv. Inicijativa za Stolac je za izbore prijavila više od 70 članova biračkih odbora, tako da tzv. bojkot pada u vodu.

Također, navodni bojkot je samo maska, kako bi se lokalni Hrvati obeshrabrili uoči izbora misleći „sve je to već završeno“, a uz takav naivan pristup lako bi mogli ostati bez većine u Općinskom vijeću, ali i bez načelničke pozicije. Naime, uz Stjepana Boškovića postoji i kandidat Mato Komšić ispred SDF (Socijaldemokratskog fronta) koji je uz podršku Inicijative za Stolac kandidiran kako bi razvodnio hrvatske glasove.

Inače, skinuti nositelj liste Inicijative za Stolac Demir Mahmutćehajić prije par dana za jednu televizijsku kuću je izjavio da ostaju pri odluci o bojkotu izbora, dok tri dana poslije za drugu televizijsku kuću odbija se izjasniti po tom pitanju. Kao jedan od razloga mogućeg “bojkota” navode mrtve osobe na biračkom popisu, ali još se nisu ispričali onim osobama koje su ni krive ni dužne stavili na taj popis samo kako bi on izgledao duži.

Isto tako gradom kruže informacije kako će opet bošnjački članovi biračkih odbora napustiti biračka mjesta neposredno prije zatvaranja biračkim mjesta u 19:00, ili čak na brojanju. Nadamo se kako Središnje izborno povjerenstvo ima spreman odgovor i na ovu situaciju.

Institucije moraju osigurati biračka mjesta, kako se ne bi ponovili izbori od 2. listopada. Postoji mogućnost kako će opet isti oni ljudi koji su s oružjem i dugim bradama upadali na pojedina biračka mjesta ponoviti isto kazneno djelo.

Hoće li Stočanima još jednom biti ukradeni izbori ili će kao i sve ostale jedinice lokalne samouprave u BiH normalno profunkcionirati nakon 20. veljače ostaje vidjeti.

HIP.ba