Home Kultura Zvonimir Čilić predstavlja knjigu u Ljubuškom

Zvonimir Čilić predstavlja knjigu u Ljubuškom

SHARE
Istaknuti viteški, hrvatski i bh novinar i kroničar, Zvonimir Čilić, u ponedjeljak će u Ljubuškom predstaviti svoju knjigu „Ljudi i vrijeme“. Predstavljanje će se održati u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom s početkom u 19 sati u organizaciji ljubuške podružnice HKD Napredak, a u sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški.
Čilić će tako nakon Viteza, Zagreba, Mostara, Popovače i Čitluka svoju iznimno vrijednu knjigu predstaviti i u Ljubuškom. Knjigu će predstaviti fra Miljenko Stojić, književnik i publicist Željko Kocaj i zastupnik u Saboru ŽSB Ivan Sajević.
Knjiga predstavlja svojevrsnu krunu novinarskog rada Zvonimira Čilića, a obuhvaća razdoblje od 1994. do 2014. godine, jer predratno i ratno vrijeme u Vitezu i u Lašvanskoj dolini već je u velikoj mjeri dokumentirano i obrađeno u knjigama „Viteška ratna kronika“ i „Svjetlost i nada – Bijeli put i bolnica u Novoj Biloj“, čiji je Čilić suautor i urednik.

Knjiga sadrži tekstove različite tematike: od politike, nacionalnih i vjerskih pitanja, do gospodarstva i kulture, te predstavlja činjeničnu građu koja svjedoči o različitim segmentima života u Lašvanskoj dolini, u srednjoj Bosni, a katkad i šire. Ovi, kronološki prezentirani novinski tekstovi, koje je Čilić bez naknadnih prepravki i zahvata prenio u knjigu, prilog su kompleksnoj slici naše novije, poslijeratne stvarnosti.

Dnevnik.ba