Home Kultura LJUBUŠKI Kako djeca doživljavaju Valentinovo, pokazala je izložba crteža učenika prvih razreda...

LJUBUŠKI Kako djeca doživljavaju Valentinovo, pokazala je izložba crteža učenika prvih razreda posvećena Danu zaljubljenih

SHARE

Valentinovo – dan posvećen izražavanju i pokazivanju ljubavi onima koje volimo i koji su nam prirasli srcu, obilježava se na različite načine. Tim povodom u Knjižnici Ljubuški otvorena je izložba likovnih radova učenika prvih razreda iz ljubuške OŠ Ivane Brlić Mažuranić. Vodstvo Knjižnice je s upravom škole dogovorilo da učenici nacrtaju crtež vezan uz temu “Valentinovo” i dogovor je proveden u djelo, piše Večernji list BiH.

Učiteljice su objasnile i predstavile mališanima pojam i značenje Valentinova, da je to dan kada se posebno iskazuje ljubav, a ona može biti prema najbližima u obitelji, mami, tati, bratu, sestri, baki, djedu, prema prijateljici i prijatelju, između mame i tate, bake i djeda, momka i cure… Dječja mašta je proradila i nastalo je oko 70 crteža koji su na panoima izloženi u Knjižnici. Učenici su sa svojim učiteljicama i ravnateljicom škole Danijelom Planinić došli u Knjižnicu i nazočili otvaranju izložbe.

Došla su tri odjeljenja iz središnje škole na Humcu: 1a s učiteljicom Željanom Pavlović, 1b s učiteljicom Mirjanom Marinović i 1c s učiteljicom Valerijom Dodig te četiri odjeljenja iz područnih škola: učenici PŠ Prolog i učiteljica Anita Jelčić, PŠ Crveni Grm i učiteljica Jelena Bilić, PŠ Vašarovići i učiteljica Anamarija Milas i PŠ Studenci i učiteljica Marijana Rašić. Učenicima i njihovim učiteljicama obratio se voditelj Knjižnice Ivica Vizentaner. Učenici su razgledali crteže i potom obišli Knjižnicu te su tom prigodom upoznati s vrijednostima i blagodatima koje se u njoj nalaze. Izložba će biti otvorena tjedan dana, do 20. veljače, te će posjetitelji moći vidjeti kako dječica vide i doživljavaju Valentinovo.

Ivan Kaleb | VL