Home Kultura FOTO: Djeca iz OŠ Marka Marulića u kreativnoj stvaraonici će učiti kuhati,...

FOTO: Djeca iz OŠ Marka Marulića u kreativnoj stvaraonici će učiti kuhati, slikati, izrađivati glinu, ali i robote

SHARE

Djeca iz Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom od ove godine na raspolaganju imaju i višenamjenski kabinet “Stvaraonica” za kreativno izražavanje i životno osposobljavanje u kojem mogu, pod budnim okom nastavnika, učiti kuhati, izrađivati robote, stvarati svoju umjetnost.

Ovaj kabinet izgrađen je 2016. godine sredstvima Vlade RH, a Radio Ljubuški danas je posjetio taj kabinet.

Zatekli smo djecu koja su upravo pripremala pizzu, a kako nam je pojasnila Marija Sabljić, voditeljica posebnog odjela ove škole, riječ je o djeci s poteškoćama u razvoju koja u ovom kabinetu mogu raditi u ugodnoj atmosferi uz glazbu.

–    Treba napomenuti kako ovaj kabinet nije samo za djecu s poteškoćama, on je i za „nadarenu“ djecu, u ovom kabinetu će s njima raditi nastavnici tehničkog, rekli nam je Sabljić i pokazala par robota s kojima će se djeca igrati i učiti.

Cilj ovog kabineta je da se djeca uče kroz praktičan rad, ne samo teorijski.

„U kabinetu postoji kuhinja, tu učimo djecu praviti jela, palačinke, danas i pizzu. Cilj nam je da djeca budu što samostalnija, da sebi mogu neke zalogajčiće pripremiti. U kabinetu imamo i keramičku peć za glinu, u narednim danima smo se angažirali da dođe osoba koja će nam pokazati kako se radi sa glinom. Želimo početi od nekih malih koraka pa možda izrađivati neke figurice, pepljare, čaše za olovke i na taj način pridonijeti i Udrugi Duga, čija su i ova djeca ovdje članovi, tako da te predmete što djeca naprave, prodajemo na našem štandu“, objasnila je Sabljić.

U kabinetu se nalaze slikarska postolja, djeca će tu moći slikati, a sudeći prema onome što smo danas zatekli, osnovnoškolci u ovom kabinetu se lijepo zabavljaju.

„Naravno, to je njima užitak, kuhaju, jedu, glazba svira u pozadini, tu su najsretniji“, zaključila je Sabljić.

radioljubuski.ba