Home Kultura Jacques će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu

Jacques će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu

SHARE

Iznimno sam sretan i zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanome povjerenju. Biti predstavnikom Republike Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije za mene je ogromna čast i zahvalan sam na prilici da glazbom predstavljam svoju domovinu na glazbenoj olimpijadi koju će 62. put pratiti cijela Europa, ali i svijet, rekao je presretan Jacques Houdek (35).

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije Željko Mesar pjesmu koju će Jacques izvesti naziva ‘eurovizičnom i zanimljivom te izazovnom’.

Još nije potvrđeno hoće li, kako sam Jacques želi, s njim nastupiti svjetski popularni violončelisti 2Cellos.

Pjevač je vijest objavio i na svojoj Facebook stranici, gdje je podijelio poveznicu koja vodi na HRT-ovu stranicu. Od brojnih obožavatelja počeo je dobivati čestitke, a mnogi su zaključili da je ‘već odavno trebao ići na Eurosong’, prenosi 24sata.hr.

Jacques je na nekadašnjem nacionalnom izboru za predstavnika na Eurosongu, Dori, nastupao šest puta.

Tamo je debitirao 2002. s pjesmom ‘Čarolija’. Njegov treći nastup na Dori ostao je zapamćen po skandalu koji je priredio. Tad se, pred objavu rezultata natjecanja, pobunio i vrijeđao okupljene jer je njegovoj šminkerici nestala torbica. Na kraju se ispričao i priznao svoju pogrešku jer su torbu pronašli.

Zadnji se put natjecao na Dori 2011. Tad je izgubivši u finalu demonstrativno sišao s pozornice i nije se vratio. Pobijedila je Daria Kinzer, a Houdek se naljutio jer je tvrdio da se manipuliralo glasovima gledatelja. Houdek je tad s Jelenom Vanjek otpjevao pjesmu ‘Molitva’.