Home Društvo FOTO: Uz brojne uzvanike proslavljen Dan općine Ljubuški

FOTO: Uz brojne uzvanike proslavljen Dan općine Ljubuški

SHARE

U nazočnosti brojnih gostiju, političkih osoba sa svih razina vlasti te drugih uzvanika upriličena je svečana sjednica Općinskog vijeća Ljubuški povodom Dana općine. Ovom prilikom predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić je na početku svečane sjednice pozdravio drage goste Ljubuškog, a onda je načelnik općine Nevenko Barbarić uz pomoć video projekcije podnio izvješće o učinjenom u proteklom razdoblju te prezentirao planove za tekuću godinu.

„Prošlu godinu je obilježio nastavak političke nestabilnosti, nastavak neizvjesnosti, bila je to izborna godina u kojoj su konačno objavljeni rezultati popisa stanovništva koji pored pozitivnih financijskih rezultata donose niz zanimljivih podataka. Zbog različitih projekte tijekom 2016. godine dežurni kritičari će reći da je bila izborna godina, a činjenice govore drugačije jer radimo svake godine pa i 2017. godine koja nije izborna planiramo investicije u različite projekte.  U prošloj godini smo imali 8 % povećanje prihoda na usvojeni proračun i to je ključni razlog povećanja investicija. Pored samog rasta broja uposlenih gospodarska situacija još uvijek ne zadovoljava, ali  nas veseli pozitivni trendovi,  ima interesa i najava vrijednih programa. Ovom prilikom najiskrenije zahvaljujem svima koji su na bilo koji način kroz protekle godine pomogli ovaj prostor učiniti ljepšim, urbanijim i ugodnijim kutkom za život naših građana“, rekao je načelnik Barbarić o učinjenom u proteklom razdoblju.

„Ključni planirani projekti u mandatnom razdoblju je izgradnja Zapadne obilaznice, prometnice koja će značajno rasteretiti promet u samom gradu. Jedan važan projekt je vraćanje u općinsko vlasništvo djela Duhanske stanice i početak privođenja uređenja tog prostora te izgradnje još jedne osnovne škole i prostora za kulturne sadržaje.  U grupu planiranih projekata svakako spada dogradnja zgrade Općinskog vijeća s proširenjem Trga Franje Tuđmana. Planovi obuhvaćaju i nastavak izgradnje i ostalih lokalnih cesta, vodovoda, poljske infrastrukture, vjerskih objekata, svega onoga što je u prioritetima naših građana. Tu je i nastavak skrbi o najugroženijima, bolji uvjeti kulturi i sportu, a najavljujem i daljnje investicije u oblastima zaštite ove naše prekrasne prirode. Uz ove investicije u gospodarstvu i nova nadam se bolje plaćena radna mjesta smatram da smo na dobrom putu učiniti prostor naše općine ugodnim kutkom za život svih naših građana“ rekao je Barbarić o planovima za ovu godinu te Ljubušankama i Ljubušacima čestitao Dan općine.

Nakon Barbarićevog obraćanja te obraćanja nekih od gostiju fra Darija Dodiga, Tonija Kraljevića, Zvonke Milasa i Bariše Čolaka, uslijedio je dio programa u kojem su dodijeljena javna priznanja.

IMG_0646

Priznaje za izniman doprinos u promicanju plesne umjetnosti, afirmaciji i popularizaciji plesa u našoj općini dodijeljeno je  Plesnom klubu Paganini. Zahvalnicu je primio Jozo Rimac.

Priznanje za izniman doprinos popularizaciji Ljubuškog karnevala i umjetničkom razvoju i promociji općine Ljubuški dodijeljeno je Karnevalskom društvu Prolog. Zahvalnicu je primio Jakov Begić.

Povelja godišnje nagrade općine Ljubuški i Zlatni grb za 2016. godinu za izuzetne uspjehe i promicanju imena i ugleda općine Ljubuški dodijeljena je RK Izviđač Central osiguranje. Nagradu je primio Ivan Ševo.

Zvonki Milasu, državnom tajniku Središnjeg državnog ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijeljeno je priznanje za izniman doprinos u izgradnji i obnovi objekata od opće društvenog značaja.  Time je općina Ljubuški zahvalila za vrlo vrijednu i značajnu financijsku pomoć koju je dobila od hrvatske Vlade.
Povelja godišnje nagrade za životno djelo i Zlatni grb za izuzetan doprinos u zaštiti zdravlja građana općine dodijeljena je posthumno dr. med. Josipu Banduru, spec. internistu, kardiologu i angiologu.  Nagradu je primila Silvana Bilić.

Za kraj kažimo kako je svojim pjevanjem ovu svečanost uveličala sopranistica Monija Jarak, uz glasovirsku pratnju Marijane Pavlović.

IMG_0703