Home Društvo U Ružićima nitko nije za dom spreman (FOTO)

U Ružićima nitko nije za dom spreman (FOTO)

SHARE

Ovih dana navršava se pet godina od kada nas je “zameo” snijeg. Također se navršava pet godina kada je ionako zapušteni Mjesni dom pao po teretom visine snijega i od tada stoji razrušen i devastiran, nije se pomakao ni jedan kamenčić i ni jedna daščica.

Dok je većina okolnih mjesta obnovila svoje društvene domove u Ružićima još uvijek stoji urušen, očnije ne stoji, nego leži.

Društveni domovi građeni su zalaganjem i radom mještana kao višenamjenski objekti i centri kulturnog, društvenog, obrazovnog i političkog života naših sela. Domovi su postali i ostali do danas simbol zajednice mještana, te mjesta društvenog okupljanja i druženja.

Prema planu Mjesni dom u Ružićima imao bi prostorije za Vijeće mjesne zajednice, sportske i kulturne udruge, folklor, Framu, matični ured i poštanski ured. Trenutno je u funkciji samo jedna prostorija u kojoj je smješten matični ured dok se poštanski ured premješta u Grude, a po svemu sudeći i ured matičara.

Zabrinjava činjenica da po ovom pitanju nitko, već dugi niz godina, ne čini ništa, iako postoji volja stanovnika Ružića da se nešto pokrene. Kako smo saznali od pojedinih mještana postoji inicijativa da svatko od mještana pripomogne u adaptaciji doma, svatko prema svojom mogućnostima, netko novcem, netko radom, netko materijalom…ali od onih koji bi to trebali pokrenuti nema glasa. Možda se čekaju bolja vremena, novi snijeg ili nešto treće, ostaje nam za vidjeti.

grude-online.info