Home Društvo DOBRE VIJESTI Dugoročne prognoze više ne najavljuju jače prodore zime

DOBRE VIJESTI Dugoročne prognoze više ne najavljuju jače prodore zime

SHARE

Američki meteorološki institut Accuweather je, prema svemu sudeći, odlučio “zacementirati” dolazak proljeća u Hercegovinu.

Predviđa se lijepo vrijeme

Do kraja ovog mjeseca stoji da će biti promjenjivo s kišom i oblačnim danima, a da će jutra biti hladna, no dnevne temperature oko ugodnih 10 Celzijevih stupnjeva. Što se tiče ožujka, institut predviđa temperature u prosjeku od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva. Premda ove prognoze, s obzirom na to da vrijeme predviđaju na dulje razdoblje, nisu potpuno sigurne, treba uzeti u obzir da je ovaj institut pogodio dolazak leda u BiH u siječnju kada su temperature bile rekordno niske, kao i niz drugih pojava.

Proljetni mjesec

U Bosni, pak, u ožujku, prema njihovim prognozama, temperature će biti nekoliko stupnjeva niže nego u Hercegovini, stoga, kako stvari stoje, ovaj ožujak bi kao prvi proljetni mjesec u pravom smislu riječi mogao takav i biti. Što se tiče idućih dana, sutra poslijepodne vrijeme bi se moglo destabilizirati i doći će do naoblake, a meteorolozi najavljuju i kišu. Većina oborina očekuje se u noći s petka na subotu.

I vikend će početi s oblacima i kišom, a pred kraj subote vrijeme će se stabilizirati, a nedjelja će proteći u znaku sunca. Nakon toga trebao bi uslijediti sunčani ponedjeljak, nakon čega meteorolozi najavljuju oblačan i nestabilan završetak najkraćeg mjeseca u godini.

vecernji.ba