Home Šport JK Neretva: Srđan Ajvaz odličan i u Slovačkoj

JK Neretva: Srđan Ajvaz odličan i u Slovačkoj

SHARE

Protekloga vikenda u Banskoj Bistrici (Slovačka) održan je Grand Prix turnir koji je okupio više od 850 natjecatelja. Trener JK Neretva Majo Ćeško na ovaj turnir poveo je četiri natjecatelja, a koja su osvojila tri zlata.

U dobi kadeta najuspješnijim se pokazao Srđan Ajvaz u kategoriji do 81 kg. Od ukupno 15 natjecatelja u kategoriji, on se popeo na najviše, pobjedničko postolje i više nego zasluženo. Činjenica je i kako je Ajvaz bio najmlađi sudionik u svojoj kategoriji. Prvu borbu dobio je domaćeg predstavnika Filipa Mitroviča, potom se borio s Čehom Františekom Pucom kojeg je također pobijedio. U polufinalnoj borbi dobio je jakog Mateja Silvestra (Češka) na dva “wazarija”.

Nakon dobro odrađene tri borbe, Ajvaz je ušao u finale gdje ga je čekao protivnik koji je također imao sve pobjede, ali i puno više iskustva. Međutim, Ajvaz je, uz pomoć dobrog trenerskoga savjeta, dobio borbu, također na dva “wazarija” i zasluženo ponio naslov prvaka Grand Prixa.

Ostali natjecatelji su nastupili za mlađe dobi (U11 i U13). Korina Džidić u kategoriji do 34 kg je u dobi djevojčica do 11 godina imala četiri pobjede, i to sve “ipponom”. Stjepan Salmanić u kategoriji do 42 kg u dobi do 13 godina imao je 21 natjecatelja. On je također pobjeđivao sve natjecatelje na “ippone” te tako ostvario izvrstan rezultat osvojivši zlato u vrlo jakoj konkurenciji. Jedini predstavnik koji nije uspio osvojiti medalju je Karlo Križanac, a razlog je promjena kategorije. Još se nije prilagodio na promjenu.

– Kao trener, jako sam zadovoljan rezultatima koje smo imali u Slovačkoj. Razlog više što je ovo jedan prestižni turnir, a u prilog tomu govori i podatak o kojim je zemljama sve riječ jer ostali natjecatelji su dolazili iz sredina gdje je džudo na višoj razini nego kod nas. Neretva je mlad klub, imamo dobar pomladak tako da se nadamo i boljim rezultatima, kazao je trener Majo Ćeško.

Matej Damjanović | VL