Home Kultura Kamp crtanog filma ‘Mostar 2017’ počinje 24. veljače

Kamp crtanog filma ‘Mostar 2017’ počinje 24. veljače

SHARE

U Muzičkom centru Pavaroti u Mostaru će se od 24. veljače do 2. ožujka, pod pokroviteljstvom OESS-a BiH i Fondacije za kinematografiju, a u organizaciji KAN-a (Klub animatora Neretva), održati regionalni „Kamp crtanog filma Mostar 2017“.

Na njemu će sudjelovati 45 predavača i mladih polaznika iz četrnaest gradova Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH (Mostar, Sarajevo, Posušje, Široki Brijeg, Trebinje, Banja Luka, Visoko, Smederevo,Vranje, Neum, Metković,Stolac,Ston, i Cetinje).

Predavači Kampa bit će 9 priznatih animatora, scenografa i montažera iz Srbije (Vranje i Smederevo), Hrvatske (Zagreb) i BiH( Neum, Banja Luka, Mostar i Visoko).

Svečano otvaranje planirano je 24. veljače u 19 sati u prostorijama MC-a Pavaroti, a zatvaranje Kampa i dodjela certifikata bit će upriličeni 1. ožujka u 19 sati.

Tijekom šestodnevnih vježbi i predavanja polaznici će proći kompletnu edukaciju izrade klasičnog crtanog filma, tj. izrade knjige snimanja, animacija, faziranje, izrade scenografija, kompjuterske obrade i montaže.

FENA