Home Društvo MOSTAR: Dovršava se most, rekonstruiraju ceste, uvodi ‘Big Brother’ u škole

MOSTAR: Dovršava se most, rekonstruiraju ceste, uvodi ‘Big Brother’ u škole

SHARE

Svi projekti koji su u Mostaru započeti prošle godine nastavit će se i ove, a to podrazumijeva radove na kolektoru, obnovu škola, cesta, vodovoda, Zračne luke i druge infrastrukture. Navodi se to u dokumentu proračuna koji je izradio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić sa suradnicima.

Za plaće 14,4 milijuna KM

S projiciranim proračunom nešto manjim nego što je prošlogodišnji, za ukupno 1,3 milijuna KM, život u Mostaru će se nastaviti unatoč krizi s nepostojanjem Gradskog vijeća, što u bitnome sprečava brži razvoj, projekte i nove investicije. Pa ipak, proračun za 2017. iznosi 57,2 milijuna KM, od čega kapitalni grantovi drugih razina vlasti iznose 7 mil. KM.

Gledajući rashodovnu stranu, za plaće, naknade troškova i zaposlenih te doprinose predviđena su 14,4 milijuna, što je manje za 20.000 maraka u odnosu na godinu dana ranije. Za kapitalne projekte Grad će ipak izdvojiti oko 17 milijuna maraka, što je u odnosu na prošlu godinu 1,5 milijuna maraka manje.

“Sve projekte koje smo započeli ćemo nastaviti, započet ćemo malo novih. One projekte koje smo u rebalansu skinuli prošle godine, vratili smo u proračun za 2017. godinu”, rekao je gradonačelnik Bešlić na javnoj raspravi prije donošenja proračuna.

Zoran Krešić | VL