Home Zanimljivosti Manikura po Bolonji

Manikura po Bolonji

SHARE

Sveučilište u Mostaru je danas izdalo priopćenje u kojem kažu da kreću sa novim projektom prekvalifikacije/dediplomizacije kao i uvođenja novih smjerova jer je sve veći broj studenta koji pokušavaju na sve načine vratiti diplomu i poništiti završeni studij jer imaju velikih problema prilikom zapošljavanja.
Mostar, grad u kojem bačeni kamen u zrak pada ili na ekonomistu ili na Roma ima velikih problema sa viškom stručnog kadra pa je nerijetko da studenti slažu nakon par godina da su prepisali diplomski samo kako bi ostali bez diplome i domogli se posla.


Monika, magistrica ekonomije nam je rekla da je radila u pekari sve dok gazda nije saznao da ima diplomu dok istu nesretnu sudbinu prepričava pravnica Ivana koja je potjerana iz butika jer je bila prekvalificirana.


Na Sveučilištu kažu: svjesni činjenice da je sa diplomom jako teško pronaći posao održali smo uspješan pilot projekt u kojem je 10 naših ekonomista i medicinara vratilo diplome i završilo našu obuku za poliranje noktiju i pisanje motivirajućih statusa te su odmah našli posao u “struci” dok je troje polaznika iznenađujuće upalo na interno i Unicredit. Početkom sljedeće studentske godine uvodimo nove smjerove kao što su happines coach, DJ i šminkerica dok još vagamo da li da školujemo osobne trenere. Novim smjerovima smanjujemo i mogućnost korupcije jer svi znamo da su frizerke nepotkupljive a DJ-u je svaka najskuplja. Mi jednostavno moramo uskladiti smjerove sa potražnjom na tržištu rada. U suradnji sa srednjim školama uveli smo i poseban kratki smjer “matura-manikura-pedikura” za sve djevojke koje nemaju novca za studij.


Na radnom sastanku sa poduzetnicima iz privatnog sektora nam je rečeno da njima papir ionako ništa ne znači dok su nam stranačke strukture poručile da je javni sektor poprilično popunjen a i za njega nije bitno šta si završio dok god puno ne pitaš i ne talasaš.

Ters