Home Život Mostarski pedijatar kome mame vjeruju: Onaj tko kaže da ne treba cijepiti...

Mostarski pedijatar kome mame vjeruju: Onaj tko kaže da ne treba cijepiti djecu – nije normalan!

SHARE

Nakon  natpisa u hrvatskim medijima kako je liječnica u Domu zdravlja u Zagrebu odbila liječiti djecu koja nisu cijepljena, ponovno se pokrenulo pitanje o značaju cijepljenja kod djece kao i roditeljima koji odbijaju da njihova djeca budu cijepljena.

“Ja sam uvjereni zagovornik cjepiva. U posljednjih deset godina nisam doživjela niti jedan problem”, rekla je Smiljanić Gaberšnik, pedijatrica u Domu zdravlja na Šestinama u Zagrebu u razgovoru za hrvatske medije.
Prije nekoliko dana liječnica je na svoja vrata ordinacije nalijepila poruku u kojem poručuje svim roditeljima da više ne želi primati djecu koja nisu cijepljena. Moli ih da preuzmu svoj kartoni i prebace se drugom liječniku.
Liječnica Smiljanić smatra kako su danas cjepiva znatno poboljšana i moli sve roditelje da cijepe svoju djecu radi njihovog zdravlja.

Kakvo je stanje u Mostaru?

Pogled.ba je telefonski kontaktirao cijenjenog mostarskog pedijatra Aleksandra Milanova, kojemu mostarske mame vjeruju, i tražio stručno mišljenje ovog liječnika po pitanju cijepljenja djece. Iako je u početku odbijao dati izjavu, s obzirom da je već u mirovini te da planira prekinuti i privatnu praksu liječenja koju je do sada obavljao, da bi, kako je kazao “mogao uživati u zasluženoj mirovini”, ipak je kratko prokomentirao ovu problematiku:
“Onaj tko kaže da ne treba cijepiti djecu – taj nije normalan! Cijepljenje je neophodno kako bismo imali zdravu djecu!”
Nakon kratkog komentara dr. Milanov je poručio i sljedeće svim sadašnjim i budućim mamama: „Dojite svoju djecu! Dojenje je najbolja preventiva i temelj zdravlja vaših potomaka“.

U nedavnom razgovoru sa dr. spec. školske medicine Senadom Vujicom doznali smo kako su, kada je cijepljenost djece kada je u pitanju Mostar, veoma dobra a ova liječnica je apelirala na sve roditelje da svoju djecu redovito cijepe.
“Imunizacija odnosno cijepljene djece je neophodno za njihovo zdravlje. Postoje raznorazne grupe na društvenim mrežama koje su protiv cijepljenja, no mišljenja sam da je potrebno poštivati struku u svakoj branši. Kada vam liječnik kaže da treba dijete cijepiti, onda to učinite. Svaki od naših liječnika je cijepio svoje dijete. Ne pratite neprovjerene informacije koje vrlo često plasiraju nestručni ljudi. Zdravlje vaše djece je na prvome mjestu i njemu treba prići s ozbiljne strane uz podršku ljudi koji su se školovali da bi bili na usluzi vama i vašoj djeci.“

Biljana Jakić/Pogled.ba