Home Društvo ZA SVAKU POHVALU: U najpopularnijoj nogometnoj igrici PES na tribinama se ističe...

ZA SVAKU POHVALU: U najpopularnijoj nogometnoj igrici PES na tribinama se ističe transparent s pozdravom “Za dom spremni”

SHARE

Pro Evolution Soccer (PES) je najpopularnija nogometna videoigra na svijetu, proizvođača i izdavača Konamija uz pomoć Blue Sky Teama.
PES posjeduje UEFA-inu licencu za Ligu prvaka, Europsku ligu i Superkup zajedno s licencom CONMEBOL-a za Copa Santander Libertadores.

Igranje PES-a vrlo je popularno i zanimljivo, međutim, hrvatski igrači su primijetili jednu zanimljivost koja nema veze sa samim igranjem PES-a.

Naime, kako videoigra sukladno reprezentacijama s kojima igrači igraju kreira ambijent na stadionu, tako se na tribinama nalaze i populane nacionalne parole. Tako se u jednoj od utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije na tribini našao i starohrvatski domoljubni pozdrav “Za dom spremni”.

Treba napomenuti kako PES prije objavljivanja prolazi kroz stroge provjere, što će reći da izdavači ove videoigre ne vide ništa sporno u starohrvatskom domoljubnom pozdravu “Za dom spremni”, što je za svaku pohvalu.

Izvor: Sloboda.hr