Home Društvo VIDEO: Novi štrajk u školama ŽZH-a, sindikat proziva Vladu

VIDEO: Novi štrajk u školama ŽZH-a, sindikat proziva Vladu

SHARE

Sindikat zaposlenih u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije održat će u četvrtak treći štrajk upozorenja, i to četvrti školski sat u svim srednjim školama u obje smjene. Predstavnici sindikata za Našu TV su prokomentirali opaske Vlade ŽZH-a na novi kolektivni ugovor o kojem se moraju očitovati do kraja tjedna.

Sindikat zaposlenih u srednjim školama je nezadovoljan opaskama Vlade ŽZH-a na novi kolektivni ugovor. Vladi će se očitovati pismenim putem do kraja ovog tjedna, a svoje mišljenje o istome danas su dali i za Našu TV.

“Većina onoga što smo smatrali da bi trebalo stajati u kolektivnom ugovoru, a tiče se materijalnih davanja i radnih prava, odbijeno je, osim onoga što je odbijeno ranije. Umanjili su nam i davanja koja su već bila dogovorena s premijerom Ćosićem, resornom ministricom i ministrom financija”, rekla nam je Jasminka Petric, predsjednica Sindikata zaposlenih u srednjim školama ŽZH-a.

Ove opaske Vlade sindikati su dobili u petak, 24.veljače. No, iz sindikata poručuju kako nezadovoljstvo Vladinim opaskama nije razlog za sutrašnji štrajk. Kako kažu, niz štrajkova su najavili još 31. siječnja.

Iako prosvjetari iz osnovnih škola još ne najavljuju štrajk, svoje kolege u srednjim školama u potpunosti podržavaju jer, kažu, imaju iste probleme.

Dok se u ovoj županiji tek pregovara o kolektivnom ugovoru, u Hercegovačko-neretvanskoj i Hercegbosanskoj županiji sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja su pri samom kraju usuglašavanja starog kolektivnog ugovora s novim Zakonom o radu.