Home Šport Drama na utakmici: Mladi vratar Josip Raguž se sudario sa suigračem te...

Drama na utakmici: Mladi vratar Josip Raguž se sudario sa suigračem te ostao ležati nepomično, spasio ga fizioterapeut

SHARE

U međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje jučer su snage odmjerili Mladost iz Antina te NK Čepin gdje je pobijedila gostujuća momčad 4:0. Nažalost, nogomet je u ostao u sjeni stravičnih scena koje su se dogodile u šestoj minuti utakmice.

Mladi golman Mladosti Josip Raguž nesretno je nastradao u nespretnom sudaru sa suigračem te ostao ležati nepomično na travnjaku, piše sportalo.hr

Srećom, i ovdje se pojavio ‘Šime Vrsaljko’ u liku i djelu stručnog i pribranog fizioterapeuta gostujućeg kluba, Vinka Božića (25).

On je preuzeo brigu o Josipu te spasio mu život budući da je jedini znao kako mu vratiti svijest.

– Na prvi pogled izgledalo je strašno. Igrači obje momčadi su odmah priskočili, automatski su krenuli vaditi jezik Josipu iako je u medicini malo drugačija praksa – rekao je Vinko za sportalo.hr

Josip je ostao bez svijesti nekoliko trenutaka i nakon što se osvijestio nije bio pribran.

Fizioterapeut je bio uz mladog golmana sve dok nije stigla Hitna pomoć koju su čekali dvadesetak minuta. Mladi je golman prebačen u vinkovačku bolnicu gdje je zadržan na daljnjim pretragama te promatranju.

– Josip je ostao bez svijesti nekoliko trenutaka, nakon što se osvijestio nije bio pribran, odgovarao je na pitanja, ali smo svakako morali pozvati hitnu pomoć koja je nakon dvadesetak minuta stigla iz Vinkovaca i odvezla ga na daljnju obradu. U svakom slučaju u svoje osobno i ime NK Čepina, Josipu želimo što brži oporavak i povratak na teren – zaključio je junak dana u Slavoniji, Vinko Božić.

Gledatelji utakmice kažu kako je to izgledalo čak i gore od ‘slučaja Torres’ gdje je, podsjećamo, život španjolskom napadaču pribranom i pravovremenom reakcijom spasio hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko.