Home Zanimljivosti Upoznajte Nives Ćorić, mladu Mostarku i vlasnicu modnog brenda “Nicca”

Upoznajte Nives Ćorić, mladu Mostarku i vlasnicu modnog brenda “Nicca”

SHARE

S prvim toplijim danima, svi s veseljem čekamo proljeće. Bliži nam se travanj, a taj je mjesec, ili barem jedan njegov dio u Mostaru podređen Međunarodnom sajmu gospodarstva.

Mostarski sajam je manifestacija koja već dvadeset godina u grad na Neretvi donosi cijeli niz događanja koja privlače veliki broj posjetitelja.

Jedan od evenata koji redovito okuplja veliki broj promatrača i sudionika, osobito pripadnica nježnijeg spola, zasigurno je Modni dan na sajmu. Prigoda je to da se širem krugu publike na jednom mjestu predstave bosanskohercegovački dizajneri, kako odjeće, tako i nakita, i pokažu rezultate svojeg rada.

Jedna od sudionica tog dijela Međunarodnog sajma gospodarstva je i naša današnja sugovornica Nives Ćorić.

Iako je vaše ime i brend dobro poznat jednom dijelu modno osviještene javnosti, možete li par riječi o sebi reći za naše čitatelje koji nisu upoznati s vašim radom. Tko je Nives, otkud dolazi, čime se bavi?

– Nives Ćorić je mlada modna dizajnerica iz Mostara, koja pokušava ponuditi svoje viđenje mode. Vlasnica sam modnog brenda NICCA kojim pokušavam ploviti ovim uzburkanim vodama BiH modne scene.

Kad ste se odlučili početi profesionalno baviti ovim poslom? Je li karijera dizajnerice nešto o čemu ste maštali još kao dijete?

– Kao dijete uvijek sam se bavila kreativnim stvarima, nisam znala da ću baš biti modna dizajnerica, ali sam znala da će raditi nešto kreativno.

Kako sam odrastala uviijek sam odjeću prepravljala, željala sam nešto dodati, da ne bude baš isto kako kod drugih. Počela sam dizajnirati odjeću tako da sam uvijek sebi nešto novo napravila što bi se okolini svidjelo, tako da sam na nagovor drugih odlučila iskušati se. Ali bez podrške obitelji i prijatelja sigurno ne bih uspjela, na tome sam im veoma zahvalna.

Tko su vaši modni uzori i imate li ih uopće?

– Modnih uzora nemam, volim pratiti modu, bez obzira je li riječ o dizajnerima večernjih haljina ili casual odjeće, tako da pratim kako svjetski poznate dizajnere tako i s našega područja.

Kako je biti dizajnerica odjeće u Bosni i Hercegovini? Ima li okolina razumijevanja za ono čim se bavite?

– S obzirom na razne hight street brendove teško, ali se ne predajemo. Mislim da je dovoljan odgovor na ovo pitanje jedan popularni hashtag na društvenim stanicama #jerdomaćejeumodi.

Kao i u svakome poslu uvijek se nađe negativaca, ali to vas ne smije obeshrabriti, naprotiv treba vam biti poticaj za naprijed.

Što je ono što vas vodi pri izradi odjeće? Imate li neki ritual koji vam pomaže u radu? Što vas inspirira?

– Meni najbitnija stvar je da je moj dizajn nosiv, udoban, funkcionalan. Želim da se djevojka u tome osjeća nesputano, da je to ona sama, da je odjeća ne definira.

Neki poseban ritual nemam, poslije skice obično dolazi izbor materijala i dodataka, isprobavanje hoće li to biti kako sam ja zamislila. (a u tome svemu moji poroci kava i cigarete mi pomažu u boljem razmišljanju).

A inspiracija sama dolazi, bez obzira gdje ste, tako da uvijek neke stvari zapisujem, crtam.

Gdje je javnost dosad mogla vidjeti rezultate vašeg rada? Gdje ste izlagali svoje kolekcije?

Prvi put sam se predstavila sa Sarajevu Fashion Weeku, te na Sajmu Gospodarstva u Mostaru.

Kako potencijalni kupci dolaze do vaših kreacija? Imate li možda svoj prodajni salon? Plasirate li svoju odjeću putem Facebooka?

Potencijalni kupci najčešće nas otkriju preko Facebook stranice ili Instagrama. Tu objavljujemo sve novitete iz modnog studija Nicca, a sve kreacije se mogu pronaći u NICCA salonu na Balinovcu, u Ulici fra Didaka Buntića bb.

Koje odjevne predmete najviše volite raditi? Od kojih materijala i boja?

Volim raditi sve što nije monotono i klasično. Trenutno radim bluze sa raznim volanima od pamuka, microfibre ili viskoze što šarenije i veselije jer ipak nam ljeto dolazi.

Kome su namijenjeni vaši modeli? Za koga stvarate? Nosite li svoje kreacije?

Nicca modeli su namjenjeni djevojkama i ženama, koje vole razigrane i ženstvene modele. Dobne granice nema i ja pokušavam u svakoj kolekciji ponuditi modele za što širi krug zainteresiranih.

Da najčešće sam ja prva koja nosi novi komad iz kolecije, jer tada najbolje vidim koliko je taj odjevni komad funkcionalan i trebaju li još kakve dorade da bi bio u prodaji.

Bliži nam se još jedan Međunarodni sajam gospodarstva, a s njim i Modni dan, manifestacija koja već prelazi u tradiciju. Koja će biti vaša uloga na sajmu ove godine i kakva su vam iskustva iz prethodnih godina?

Kao i dosadašnjih godina i ove godine se predstavljam na sajmu s novim modelima.

A za organizaciju imam samo riječi pohvale, kako za voditelje, tako i za djevojke iz modne agencije Gloss koje se svake godine potrude profesionalno odraditi sve revije. Znam da im je to dosta naporno jer ipak treba izdržati taj tempo cijeli dan.

prvi.tv