Home Gospodarstvo “Ekonomska politika BiH je kao stara kornjača koja diše na stražnjicu”

“Ekonomska politika BiH je kao stara kornjača koja diše na stražnjicu”

SHARE

Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić govorila je za N1 o aktualnoj ekonomskoj situaciji i zaduženjima BiH, te mogućim posljedicama za građane BiH.

“MMF radi za svoje plaće i ugovore i brane boje svoje institucije. Čije boje brane predstavnici bh. vlasti? Nema nikakvih zasluga osim za ekonomsku propast”, kazala je. Istaknula je da su neki pohvalili napredak BiH, ali to nije ni blizu tako.

“Iako su neki došli i rekli da su oduševljeni napretkom BiH, ja tu ne vidim napredak nikakav. Ustvari ekonomska politika BiH je kao stara kornjača koja diše na stražnjicu”.

“Trebat će mnogo vremena da se posljedice saniraju, ali s druge strane sam radosna jer smo svakim danom bliže kad ćemo doći do ledine o kojoj ja pričam godinama, pa ćemo malo bolje i vidjeti nebo”, dodala je Cenić.

Cenić je apelira na međunarodne institucije da BiH ne dodjeljuje stimulanse.

“Apeliram na međunarodne institucije da nam ne daju stimulanse i novac tek tako jer nemamo osjećaja ni za bilo koga drugog, osim za sami sebe. Koliko ljudi odlazi, ovdje neće imati tko raditi. Ako to ne brine našu vlast, ne znam što ih može zabrinuti. Nismo nikad izašli iz krize već 11 godina”, istaknula je.

“Zbog kriza propadaju svi sektori, proizvodnja se nešto pomalo bori. Napravili su izvoz svojom kreativnošću i svojim snagama. Govorim o kretenima i onima koji su samoretardirani jer ništa ne čitaju, i sad kao dođe netko da nas pohvali i kaže da je impresioniran, a svi smo svjedoci da se iz dana u dan živi sve lošije i gore”, kazala je Cenić na N1.