Home Crna kronika Marinci pod istragom zbog objavljivanja golišavih fotografija kolegica

Marinci pod istragom zbog objavljivanja golišavih fotografija kolegica

SHARE

Američko ministarstvo obrane istražuje stotine marinaca zbog dijeljenja obnaženih fotografija kolegica u zatvorenoj Facebook grupi Marines United koja ima 30.000 pratitelja. Fotografije objavljene u toj Facebook grupi prikazuju desetak aktivnih vojnikinja i časnica Marinskog korpusa, a pored fotografija, bez njihova znanja, objavljena su i imena, činovi i baze u kojima služe aktivne i umirovljene pripadnice marinskog korpusa, piše Tportal.hr.

Kako javlja američka televizija NBC, Facebook grupa ‘Marines United’ ugašena je odmah po početku istrage američkog ministarstva obrane na zahtjev Marinskog korpusa. Zapovjednik Marinskog korpusa general Robert B. Neller odbio je komentirati započetu istragu dodajući tek kako je ‘izlaganje marinca sramoti pokazatelj neukusa i nedostatka poštovanja’.

Još nije poznat broj aktivnih vojnika i časnika Korpusa mornaričkog pješaštva koji su pod istragom, a samu istragu inicirala je neprofitna organizacija The War Horse, koja se bavi problematikom ministarstva obrane i veterana. Vodi je umirovljeni marinac Thomas Brennan koji je, kao i njegova obitelj, zbog pokretanja istrage dobio prijetnje.

‘Zahvalni smo marinskom veteranu Thomasu Brennanu što je upozorio Marinski korpus na nedolično ponašanje vojnika, što nam je omogućilo brzu reakciju i uklanjanje spornih fotografija s društvenih mreža’, kazao je glasnogovornik marinskog korpusa satnik Ryan E. Alvis ne otkrivajući pritom detalje započete opsežne istrage.

 tportal.hr