Home Gospodarstvo Poskupljenje eko testa u Federaciji BiH nezakonito

Poskupljenje eko testa u Federaciji BiH nezakonito

SHARE

Vozači koji od početka ove godine, zbog povećanja cijene eko testa, za registraciju vozila moraju ili su već morali izdvojiti blizu 35 KM više nego prošle godine mogu očekivati promjene i niže cijene eko testa nakon sastanka federalnog i državnog ministra prometa i veza Denisa Lasića i Ismira Juske.

Podsjećanja radi, na poskupljenje registracije vozila u Federaciji BiH najviše je utjecalo povećanje cijena eko testa koji se plaća prilikom redovitog tehničkog pregleda vozila, a bez kojeg nije moguće registrirati vozilo.

Tako već više od dva mjeseca, umjesto pet KM, vozači eko test plaćaju 22, 32 i 36 KM, ovisno o vrsti motora vozila.

“Teško je govoriti o tome je li nešto puno ili malo za naše građane. Ako cijena eko testa bude i jednu KM, netko će reći kako je to puno. Prema mom uvjerenju, nema nikakve dvojbe o tome treba li postojati eko test, samo postoji problem u vezi s njegovom provedbom”, kazao je za Klix.ba Igor Pejić, tajnik Ministarstva prometa i veza BiH.

Iz Ureda ministra prometa i veza BiH za Klix.ba je rečeno kako će ministar Jusko početkom idućeg tjedna uputiti pismeni poziv za sastanak s federalnim ministrom Lasićem.

“Prije svega, želimo saznati što je to iniciralo federalnu Vladu da cijene eko testa poveća s pet KM na baš 30 KM.

Poslije toga ćemo obaviti konzultacije s kolegama iz RS-a kako bismo donijeli zajedničku odluku o promjeni pravilnika o cijeni za eko test. Trenutačno ne možemo govoriti o tome koliko će konkretno biti promijenjene cijene”, kazali su iz Ministarstva prometa i veza BiH.

Na pitanje mogu li promjenom pravilnika vozači koji su već platili eko test po novim cijenama očekivati povrat novca ili neke slične promjene, Pejić nam odgovara:

“Sastanak Lasića i Juske sigurno će donijeti neke promjene. Preuranjeno je prejudicirati ishod toga, ali svakako moramo naći rješenje koje će zadovoljiti naše građane”.