Home Zanimljivosti Bila je seks simbol, a muž ju je varao jer je bila...

Bila je seks simbol, a muž ju je varao jer je bila ‘jako dosadna’

SHARE

Talijanska filmska zvijezda Ornella Muti (61), pravog imena Francesca Romana Rivelli, rođena je u Rimu, 9. ožujka 1955. godine. Kada je imala deset godina njezinu obitelj zadesila je tragedija – njezin otac poginuo je pod misterioznim okolnostima.

Na velikom platnu debitirala je s 15 godina u filmu’ La moglie piu bella’. Naime, njezina starija sestra Claudia otišla je na casting za glavnu ulogu, a s njom je nevoljko otišla i Ornella koja joj je na kraju ‘preotela’ istu.

Njezinu ljepotu i savršene proporcije ubrzo su primijetili bojni producenti pa se ubrzo iz ‘obične’ djevojke transformirala u pravu filmsku divu koja je nedostatak iskustva nadoknađivala pojavom od koje zastaje dah. Glumila je većinom u talijanskim filmovima, i povremeno u francuskim, a 1980., ostvarila je prvu ulogu na engleskom jeziku, kao Princeza Aura u britanskom znanstveno fantastičnom spektaklu ‘Flash Gordon’, dok se od američkih filmova ističu ‘Love and Money’, ‘Oscar’ i ‘Once Upon a Crime’.

U Italiji, popularnost postiže komedijom ‘Romanzo popolare’ (1974.), Marija Monicellija, te idućih godina surađuje s nizom značajnih talijanskih redatelja i glumaca; među kojima su Dino Risi, Marco Ferreri, Francesco Nuti, Adriano Celentano, Renato Pozetto i drugi.

Udavala se dva puta i ima troje djece, od kojih je najstarija kćer Naike Rivelli (1974.), a često je bla uvrštavana na vrh raznih popisa najljepših žena na svijetu, piše 24sata.hr.

Prvi brak

Na setu je upoznala vrlo zgodnog i popularnog glumca Alessia Orana. Ubrzo su postali dobri prijatelji  a iako je mladi glumac bio uporan, Muti je trebalo neko vrijeme da se prepusti njegovu šarmu. Uskoro su postali najljepšim parom Italije, a kasnije su se i vjenčali. Ipak, njihova ljubavna idila pukla je nakon svega šest godina.

Njezini filmovi često su izazivali pomiješane reakcije. Dječja ‘nevinost’ i vatreni seksepil bili su kombinacija koja je istodobno oduševljavala, ali i zbunjivala publiku.

Afera s Ferrarijem

Brzo je postala jedna od najsjajnijih predstavnika talijanske elite. Njezin privatni život punio je novinske stupce, a javnost su posebno zanimale brojne romanse s redateljima, glumcima pa čak i vizažistima. Mediji su pisali da je za vrijeme snimanja završila u krevetu s redateljem Marcom Ferrarijem, što nije bila istina. Naime, par je započeo romansu mnogo nakon što su ih novinari počeli povezivati.

Drugi brak

Na vrhuncu slave prekida s Ferrarijem, a ubrzo upoznaje Federica Facchinettija koji ju je obasipao poklonima i ostalim znakovima pažnje. Ubrzo su počeli izlaziti, a nakon nekog vremena uplovili su u bračne vode. Par je dobio dvoje djece – sina Andreu i kći Carolinu.

Facchinetti je uskoro posao njezin menadžer, a par je zog njegove ‘nestašne’ naravi i sklonosti preljubu imao sve više problema. On je navodno rekao da je njegova supruga iznimno dosadna – kako u krevetu, tako i u razgovoru. Osim toga, bio je uključen u ‘mutne’ poslove  pa je gumica ubrzo ponijela zahtjev za razvod.

Gdje je danas

O njoj se prije nekoliko godina pisalo zbog utaje poreza, a 2015. osuđena je na osam mjeseci zatvora ili novčanu kaznu od 30.000 eura jer je odbila odigrati predstavu kako bi večerala s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Godinu dana kasnije podnijela je dokumente za dobivanje državljanstva Ruske Federacije.

Bizarna fotografija

Njezina kći Naike Rivelli (42) objavila je krajem prošle godine na svom Instagram profilu fotografiju na kojoj pozira ispred ogledala kao od majke rođena, dok je ‘strateška’ mjesta prekrila rukama.

Spomenuta ‘fotka’ nije se pretjerano svidjela njezinom pratiteljima, a pravi kaos nastao je kada je objavila još jednu fotografiju kojom je usput otkrila tko je njezin tajanstveni fotograf.

Naime, na istoj se vidi kako je ‘fotograf’ njezin očuh Fabrice Kerherve koji je samo gaćama i majici kratkih rukava, dok majka Ornella Muti ‘fotka’ iz drugog kuta, zavučena ispod stola.

Njezini pratitelji ostali su šokirani ovakvim obiteljskim druženjem, a njihovo ponašanje nazvali su neprikladnim, a fotografiju tužnom i gnjusnom.