Home Kultura ČITLUK Fra Stojić: Nećemo se umoriti, nastavit ćemo pomagati bolesnicima

ČITLUK Fra Stojić: Nećemo se umoriti, nastavit ćemo pomagati bolesnicima

SHARE

U utorak je u dvorani Pastoralnog centra u Čerinu održana redovita godišnja skupština Humanitarne udruge „Fra Didak Buntić“ koja pomaže bolesnicima s područja čitlučke i susjednih općina iznajmljujući im besplatno različita medicinska pomagala.

Zahvalnost na pomoći

Tom prigodom nazočnima su o radu udruge govorili njezin predsjednik fra Miljenko Mika Stojić i tajnik te Humanitarne udruge Pero Petrušić.

Oni su članovima skupštine podnijeli izvješće o radu i svim dosadašnjim aktivnostima Humanitarne udruge „Fra Didak Buntić“ te izrazili zahvalnost svim svojim članovima, podupirateljima i donatorima na svekolikoj pomoći bez koje bi rad te Humanitarne udruge bio upitan. Govoreći o radu udruge, njezin predsjednik fra Miljenko Mika Stojić istaknuo je da Humanitarna udruga „Fra Didak Buntić“ uspješno surađuje s Humanitarnom organizacijom Međugorje – MIR, s Udrugom „Kap ljubavi“ iz Tomislavgrada i Humanitarnom udrugom „Fra Mladen Hrkać“ iz Širokog Brijega.

Pomoć bolesnima

– Nećemo se umoriti, nastavit ćemo pomagati bolesnicima, zaključio je predsjednik Udruge fra Miljenko Mika Stojić.

Treba kazati da su uoči skupštine potporu toj humanitarnoj udruzi u njezinu radu velikodušno dali brojni članovi uplatom godišnje članarine. Uz njih, rad Humanitarne udruge „Fra Didak Buntić“ poržavaju fizičke i pravne osobe bilo izravnim novčanim donacijama ili nabavom medicinskih pomagala za bolesnike. Na redovitoj godišnjoj skupštini je istaknut primjer Ivice Đurašina i Lidije Đurašin (rođene Dugandžić) iz Stuttgarta, koji su HU „Fra Didak Buntić“ velikodušno darovali čak sedam skupocjenih kreveta na podešavanje. Uz to, u udruzi uskoro očekuju i donaciju od devet invalidskih kolica iz Švicarske.