Home Život Fra Brko živi u samostanu, nosi habit i pomaže potrebitima

Fra Brko živi u samostanu, nosi habit i pomaže potrebitima

SHARE

Upoznajte fra Bigotóna (Brko), člana samostana svetog Franje iz bolivijskog grada Cochabamba, o kojem zadnjih nekoliko dana priča cijeli svijet, a njegovu priču putem društvenih mreža podijelile su tisuće ljudi

Sve donedavno, pas kojeg možete vidjeti na fotografijama lutao je ulicama, ali sudbina ga je spojila s redovnicima navedenog samostana, čija je srca, kako navodi boredpanda.com, simpatični psić odmah osvojio.

Budući da je i on Božje stvorenje, prihvatili su ga kao jednog od njih, odjenuvši mu franjevački habit, koji psić nosi, kao i svi ostali. Poput ostalih svećenika i on  pomaže drugima. Konkretno,  Brko je ambasador napuštenih pasa.

Njegovo posvajanje omogućili su članovi organizacije Proyecto Narices Frias (Projekt hladnih noseva) koji se nadaju da će ova priča poslužiti kao inspiracija za druge samostane da i oni svoja vrata otvore potrebitim životinjama.

“Ako samo sve crkve u našoj državi udome psa i brinu se o njemu kao o fra Bigotónu (Brki), sigurni smo da će župljani slijediti njihov primjer”, komentirali su članovi.

Za kraj napišimo da je utemeljitelj franjevaca,  Sveti Franjo Asiški, po kojem je bolivijski samostan dobio ime, jedan od najpoznatijih svetaca koji je tijekom života pomagao životinjama.

Zbog svega što je za njih napravio, 4. listopada, na dan kada prema katoličkom kalendaru slavimo Svetog Franju Asiškog, njemu u čast obilježava se i Međunarodni dan zaštite životinja.