Home Kultura Mnogi su se prodali no ne i Oliver – Nudili su mi...

Mnogi su se prodali no ne i Oliver – Nudili su mi 50.000 eura da dovedem Olivera u Beograd no on je rekao ne

SHARE

Iako se mnogima čini da tek posljednjih godina naše zvijezde odlaze u zemlje EX-Yu, taj trend traje već gotovo dva desetljeća. “Sve se počelo otvarati gostovanjem Doris Dragović u Crnoj Gori. Iako su je naši mediji dočekali na nož Doris je svojim nastupima otvorila put svim kasnijim dolascima naših izvođača u Crnu Goru i Srbiju”, kaže Škugor.

Zbog odlaska u Crnu Goru Doris Dragović ostala je bez titule “kraljice Torcide”. Sjajna karijera posrnula je zbog jednog nastupa, a Doris se nikada nije vratila na staru slavu koju je imala prije toga.

Josipa Lisac, Tony Cetinski, Severina, Darko Rundek, Massimo Savić, Gibonni, Neno Belan, Boris Novković, Tereza Kesovija, “Magazin”, “Novi fosili”, “Parni valjak”, Goran Karan, Petar Grašo, Doris Dragović, Meri Cetinić, Hladno pivo… Dug je popis glazbenika koji su održali svoje koncerte u Srbiji. Neki od njih javno su obećavali da tamo nikada neće pjevati pa su posustali, kao što je posustala i Tereza Kesovija.

Oliver ne posustaje

Unatoč svemu još uvijek postoje i oni koji drže do svoje riječi kao što suOliver Dragojević i Mišo Kovač. Iako bi svojim dolaskom riješili sve svoje financijske probleme, Oliver i Mišo ne posustaju. “Bilo mi je ponuđeno 50.000 eura da dovedem Olivera u Beograd za solo koncert na Marakani. Normalno da ga nisam ni zvao jer sam bio siguran da će odbiti ponudu”, tvrdi Škugor.

“Divim mu se jer je jedini razlog zbog kojeg tamo ne ide riječ koju je dao. Svaka mu čast”, zaključuje Bubalo. Ipak, čini se da mu nedolazak nitko ne zamjera jer je Oliver i bez koncerta glazbena ikona koju u Srbiji obožavaju.