Home Društvo Liječnik i medicinska sestra iz Vrgorca bit će sankcionirani!

Liječnik i medicinska sestra iz Vrgorca bit će sankcionirani!

SHARE

Prije nekoliko dana objavili smo priču o medicinskoj sestri iz Vrgorca koja je pacijenta s epilepsijom u splitskoj bolnici prozvala alkoholičarom, a nakon objave priče potaknuli smo splitsku bolnicu na reakciju i istragu cijelog slučaja.

Podsjećamo, prije nekoliko dana na hitnu pomoć u Vrgorac, došao je pacijent koji se ozlijedio tijekom epileptičnog napadaja. S pacijentom u splitsku bolnicu “Firule” kreće medicinska sestra i vozač iz Vrgorca. Medicinska sestra na “Firulama” liječniku koji je trebao primiti pacijenta daje objašnjenje, da je pacijent alkoholičar i da se zbog alkoholizma ozlijedio pri padu, a to ni u kojem slučaju nije bila istina. Pacijent već godinama boluje od epilepsije i nije prvi put da je upravo dolazio na hitnu pomoć u Vrgorac, jer je već više puta ozlijeđivan tijekom padova. Priča je u međuvremenu dobila sasvim novi zaplet. Kako doznajemo, protiv medicinske sestre biti će pokrenut postupak, kao i protiv liječnika koji je morao krenuti s pacijentom za Split. Istragom se navodno došlo do spoznaje kako je doktor bio na vrgoračkoj hitnoj, ali iz nepoznatih razloga koji će se morati utvrditi, nije krenuo za Split.

U Hrvatskoj često sumnjamo u kažnjavanje ovakvih i sličnih povreda radnog mjesta, ipak kako sada stvari stoje medicinska sestra će biti kažnjena zbog nebrige i diletantskog ponašanja. Na naš prošli članak, oglasili su se neki djelatnici i svojim bezobraznim komentarima “popljuvali” naše novinare, ne sumnjamo da će danas malo realnije sagledati situaciju i shvatiti da hitna medicinska pomoć u Vrgorcu postoji radi pomoći pacijentima, a ne vrijeđanja i omalovažavanja istih. Za kraj gospodi sa vrgoračke hitne savjetujemo da smanje kuhanje i prženje na radnom mjestu, pa novinari neće morati kritički pisati o njima.