Home Crna kronika Suljagić na sudu nije imao hrabrosti stati iza vlastitih riječi, kažnjen je...

Suljagić na sudu nije imao hrabrosti stati iza vlastitih riječi, kažnjen je za klevetanje Ivana Šušnjara vlasnika poskok.info

SHARE

Jedan od istaknutijih predstavnika tzv. bošnjačke ljevice Emir Suljagić dužan je vlasniku portala Poskok.info Ivanu Šušnjaru isplatiti 3.000 maraka zbog uvrede časti i ugleda. Suljagić je Šušnjara etiketirao pobornikom ustaškog režima, a na sudu je čak, preko odvjetnika Senada Pećanina, negirao da je on pisao poruke na Twitteru.

Emir Suljagić, dužnosnik Građanskog saveza i nekadašnji član SDP-a i DF, dužan je Ivanu Šušnjaru, vlasniku portala Poskok.info isplatiti 3.000 maraka zbog klevete, saznaje Dnevnik.ba.

Naime, Šušnjar je u ljeto 2016. godine bio predložen za konzula BiH u Chicagu na što je burno reagirala sarajevska politička čaršija. Među „grlatijima“ je bio upravo Suljagić koji je na svome Twitter profilu Šušnjara nazivao „ustašom“, „rasističkim smećem“ i sličnim pogrdnim nazivima kojima je narušio njegovu čast i ugled.

Između ostaloga, Suljagić je bio napisao „kako će odlaskom Šušnjara na dužnost konzula u Generalni konzulat BiH u Chicagu ustaška Nezavisna država Hrvatska dobiti svoga prvog diplomatu nakon 1945“.

U grubom pokušaju diskreditacije, izravno je Šušnjara više puta etiketirao kao  pobornika fašističkog režima.

Šušnjar ga je tužio na Općinskom sudu u Širokom Brijegu za klevetu, na što je Suljagić odgovorio protutužbom.

Sud je nepravomoćno  presudio da Suljagić Šušnjaru treba isplatiti 3000 KM, a u potpunosti je odbačena protutužba.

Inače, Suljagić se tijekom procesa, između ostaloga, pokušao braniti i time da nije fizički tipkao postove na vlastitom Twitter profilu, što dovoljno govori o njegovoj vjerodostojnosti.

Hoće li država BIH, sada kada je dokazano, da je doministar sigurnostu tijekom radnog vremena klevetao građane BIH, biti također optužen za kazneno djelo nesavjesnog rada? Baš onako kako je bila optužena ministrica Pendeš, ili će i u ovom slučaju zakon biti različit za građane BIH ovisno kojoj političkoj opciji pripadaju.