Home Crna kronika I Crni iz Ljubuškog na popisu uhićenih u današnjoj akciji SIPA-e –...

I Crni iz Ljubuškog na popisu uhićenih u današnjoj akciji SIPA-e – ‘Praznik’

SHARE

Provodeći akciju kodnog naziva ‘Praznik’, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno s 300 policajaca iz Sarajeva, Mostara i Ljubuškog, pretresli su objekte na 31 lokaciji, te uhitili ukupno 21 osumnjičenog zbog dilenja. Traži se njih još deset.

– Akcija je izvedena po naredbi Županijskog suda i tužiteljstva u Sarajevu. Tom prilikom pretreseni su stambeni, poslovni i pomoćni objekti na 31 lokacije, a njih 21 je osumnjičeno da su u proteklom periodu počinili više kaznenih djela organiziranog kriminala u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga, te zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga. Osumnjičeni su privedeni na kriminalističku obradu, dok se za još deset osumnjičenih traga- naveli su iz MUP-a Sarajevo, te dodali da je tijekom pretresa pronađena i oduzeta veća količina droge, oprema za njenu proizvodnju i preprodaju, mobilnih telefona, a oduzeto je i više računarske opreme, novca, vatrenog oružja, streljiva, eksplozivnih naprava, dokumentacije, kao i jedan automobil.

Inače, kako doznaje Pogled.ba, neslužbeno se spominje da je među privedenima i javno već poznati Ljubušak, Željko Rupčić zvani Crni, inače svojevremeni incijator glazbenog ljetnog festivala na Kravicama- Paradise Grooves, koji je i početkom godine bio na meti lokalne policije, navodno, zbog speeda. Do njega danas nismo uspjeli doći, a pokrenuta istraga će pokazati o čemu je tu doista riječ.

R.Soldo | Pogled.ba