Home Vijesti Kažu da je iz sjene vladao svijetom, srce je presadio sedam puta,...

Kažu da je iz sjene vladao svijetom, srce je presadio sedam puta, imao misteriozne veze s CIA: Tko je bio David Rockefeller?

SHARE

U SAD je u 101. godini preminuo milijarder David Rockefeller, posljednji unuk Johna D. Rockefellera, po mnogima najbogatijeg čovjeka u povijesti čovječanstva.

David je bio lider porodice Rockefeller, čije se bogatstvo jako teško može i procijeniti, s obzirom na široku lepezu djelovanja u svakom kutku planete.

Prema službenim podacima Forbesa, David Rockefeller je imao osobno bogatstvo u vrijednosti od oko 3,2 milijarde dolara, ali analitičari smatraju da je to samo mali dio bogatstva koje kontrolira kao patrijarh obitelji Rockefeller, po mnogima druge najbogatije porodice u historiji ljudskog roda, iza rekordera Rothschielda, koji su im, uzgred rečeno, bliski prijatelji i poslovni partneri na mnogim poljima.

Rođen je 12. juna 1915. godine i bio je jedini preostali živući unuk legendarnog Johna D. Rockefellera, prvog milijardera u historiji i po mnogima najbogatijeg Amerikanca u historiji.

1

U biografiji Davida Rockefellera stoji kako je bio “bankar, političar i filantropist”, ali bi se na tu listu moglo dodati još, zaista, mnogo toga.

Iako mnoge stvari nikada nisu dokazane, postoje jasni i čvrsti dokazi o umiješanosti porodice Rockefeller u neke od najznačajnijih političkih odluka u američkoj historiji.

Rockefeller je imao (i dalje ima) duboke i misteriozne veze s CIA-om, kao i mnogim političarima, kako američkim, tako i svjetskim.

Postoje brojni dokazi o vezama porodice Rockefeller s američkom politikom i obavještajnim službama, pa je tokom Drugog svjetskog rata glavni komandni centar CIA bio smješten u Rockefeller Centru u New Yorku, odakle se upravljalo operacijama širom planete.

Nakon kraja rata, CIA je dobila novo sjedište u novoj zgradi, ali veze s Rockefellerima nikada nisu prekinute.

2

Članovi Rockefeller Komisije polažu zakletvu u sjedištu CIA. Među njima je i Ronald Reagan, budući predsjednik SAD.

Prvi civilni direktor CIA bio je Allen Dulles, koji je bio na čelu ove organizacije punih osam godina, a upravo je on bio, navodno, glavna spona s porodicom Rockefeller.

Dullesov brat John Foster Dulles bio je državni sekretar SAD kod predsjednika Dwighta D. Eisenhowera, a bio je više od 20 godina uposlenik Rockefeller Foundationa.

Preko braće Dulles Rockefelleri su mogli, a vjerovatno i dalje mogu, direktno utjecati na američku politiku.

Mnogi današnji i bivši visoki operativci CIA radili su ili i dalje rade za Rockefeller Foundation, što podiže sumnje o dubokoj i misterioznoj povezanosti porodice Rockefeller s ovom obavještajnom agencijom.

Kada su američki mediji 1975. godine otkrili neke od mračnih tajnih CIA-e, kao što su bili eksperimenti na ljudima (Project MKULTRA), američka vlada oformila je posebnu komisiju koja je imala zadatak da ispita te navode.

Za predsjednika komisije imenovan je tadašnji potpredsjednik SAD, zanimljivog prezimena. Nelson Rockefeller, član slavne porodice, postavljen je za direktora komisije, koja se u originalu nazivala “Komisija predsjednika SAD za aktivnosti CIA na unutrašnjem planu”. Danas tu komisiju nazivaju “Rockefeller komisija”, koja je imala zadatak da ispita mnoge zaista mračne tvrdnje, među kojima je bila i ona da je CIA ubila američkog predsjednika Johna F. Kennedya. Naravno, ova komisija nikada ništa nije otkrila niti potvrdila, a tajne CIA su ostale ono što i jesu. Tajne.

David Rockefeller je zbog misteriozne povezanosti s američkom vladom, vojskom, CIA-om, Izraelom i mnogim drugim, jedna od centralnih figura brojnih teorija zavjere.

Svjesno ili ne, sam je Rockefeller svojim izjavama znao “doliti ulje na vatru”.

– Neki vjeruju da smo (porodica Rockefeller op.a.) dio tajnog društva. Moju porodicu nazivaju ‘internacionalistima’ i ‘globalistima’ koji se udružuju s drugim moćnim ljudima iz svijeta kako bi formirali globalno bolje uvjete politike i ekonomije. Ako je to optužba, kriv sam! – rekao je David Rockefeller u razgovoru za USA Today prije petnaestak godina.

U teorijama zavjere o “novom svjetskom poretku” i “jednoj vladi na Zemlji” domiraju dva prezimena. Rockefeller i Rothschield, a David je, uz barona Jacoba de Rothschielda, glavni glumac.

5511831dd34b741011012606-jacob-rothschild-david-rockefeller-charlie-rose

Patrijarsi dvije najmoćnije porodice na planeti: Baron Jacob de Rothschield i David Rockefeller

David Rockefeller poznat je i po svom srcu.

Ovdje ne mislimo na srce u vidu velikodušnosti, već na nevjerovatnih sedam transplatacija koje je imao – više nego ijedna osoba u historiji ljudskog roda.

David je dugo bolovao od srčanih problema, ali je i pored toga uspio živjeti više od sto godina, ponajviše zahvaljujući čestim transplatacijama srca koje je obavljao.

U medijima se rijetko pojavljivao, kao i većina drugih članova porodice. Ipak, danas u medijima kao što su New York Times, Washington Post ili Fox News, o Davidu Rockefelleru možete pročitati samo hvalospjeve, bez mnogo “teorija zavjere” povezanosti s CIA-om i visokom američkom politikom.

Iako je bio Republikanac, nećete čuti vjerovatno niti jednog člana Demokratske stranke da kaže nešto loše o njemu ili njegovoj obitelji. Takva su pravila.