Home Gospodarstvo Hercegovačke vinograde kupili vladari Emirata

Hercegovačke vinograde kupili vladari Emirata

SHARE

Završena je prodaja mostarskog Hepoka, a njegov vlasnik je sada tvrtka Zeraa Investment LLC Dubai. Zeraa Investment LLC Dubai je supsidijarno društvo državog investicijskog fonda Emirata(Investment Corporation of  Dubai), odnosno produžena ruka Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

 

(foto: Šeik Maktoum na čelu je jednog od najjačih investicijskih fondova u svijetu, koji je utemeljio tvrtku što je kupila Hepok)

 

Prema tome sudeći Hepok postaje državno vlasništvo, saznaje Dnevni list od dobro upućenih izvora.

 

Investment Corporation of  Dubai jedan je od najjačih investicijskih fondova u svijetu, na čijem je čelu Muhamed bin Rašid Al Maktum – predsjednik Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladar Dubaija i jedan od najznačajnijih poslovnih ljudi Bliskog istoka. Nije onda čudo da sudionici uključeni u postupak prdaje Hepok šuškaju da tu tvrtku očekuje svijetla budućnost.

 

„Mogu reći jedino da se radi o vrlo ozbiljnom investitoru“, kaže kratko Sinan Merzić, direktor u tehničkom mandatu Hepoka, ističući nam da više nije ovlašten davati izjave na tu temu.

 

Damir Ferović, direktor kompanije Zeraa Agriculture Investment d.o.o. Sarajevo izjavio je jučer medijima u Sarajevu da će Hepok ostati u djelatnosti proizvodnje vina.

 

„Novim investicijama koje planiramo želimo Hepok vratiti na mjesto koje mu, prema našem mišljenju, i pripada te da ova tvrtka opet bude ‘ponos Hercegovine’. S obzirom na to da je temeljna djelatnost Hepoka od njegovog osnivanja proizvodnja vina, teško je pa skoro i nemoguće to promijeniti preko noći. Naša trenutačna odluka je da ostajemo u djelatnosti proizvodnje vina, ali svakako u budućnosti planiramo investirati i u nove projekte. Na takvim projektima se radi i kada budu definirani bit će nam drago da ih predstavimo javnosti”, kazao je Ferović Klixu.

 

Uz Hepok, tvrtka Zeraa Investment LLC Dubai kupila je i Bosnaplod.

Izvor: Dnevni list