Home Zanimljivosti Bizarno natjecanje postalo tradicija: U tenisici je imao sve moguće smradove

Bizarno natjecanje postalo tradicija: U tenisici je imao sve moguće smradove

SHARE

Sedam mladih natjecatelja iz raznih dijelova Sjedinjenih Država dalo je sve od sebe kako bi se okitilo titulom vlasnika najsmrdljivije tenisicena 42. po redu natjecanju National Rotten Sneaker Contest u New Yorku.

Prvo mjesto osvojio je 12-godišnji Connor Slocombe koji se može smatrati sretnikom jer mu je to uspjelo u trećem pokušaju pošto su ga proteklih godina pomeli konkurenti.

Pobjedu je proglasilo četveročlano sudsko vijeće, a George Aldrich, kemijski stručnjak u NASA-i obrazložio je odluku rekavši da je Slocombe uspio stvoriti sve mirise koji se mogu naći u cipeli.

“Jedan je vrlo jak miris raspadnja, a slijedi ga prodoran, oštar miris koji grize za nos i tjera suze na oči”. A zatim miris koji vas natjera da skočite na noge, to je nehotična reakcija. Sva tri su prisutna u njegovoj cipeli”.

Tehnike postizanja takve mirisne smjese složene su, pa je tako važno nikada ne obuvati čarape te između ostalog hodati po blatu. Slocombe je rekao da mu teta posjeduje farmu na kojoj on ponekad pomaže pa kad vidi životinjski izmet svjesno u njega zagazi, rekao je ponosno.

Kući je otišao s nagradom od 2500 dolara i kartama za predstavu na Broadwayu. Natjecanje je pokrenula trgovina sportskom odjećom iz Vermonta 1974. kao način da se promiče kupnja novih linija tenisica.