Home Šport Prve sportske igre mladih okupile 130 mališana

Prve sportske igre mladih okupile 130 mališana

SHARE

Sredinom rujna prošle godine osnovana je Univerzalna sportska škola Sparta u Kreševu. Osim dobrog odziva mališana koji su se uključili u njezin rad s područja Kreševa i Kiseljaka, iza sebe ima i jedan uspješno organiziran događaj. Radi se o 1. sportskim igrama mladih koje su u Kreševo okupile 130 mališana iz nekoliko općina središnje Bosne, članova triju univerzalnih sportskih škola. Natjecali su se u trima disciplinama: trčanju na 20 metara, poligonu spretnosti te štafetnom trčanju.

Titulu ekipnog pobjednika odnijeli su organizatori i domaćini natjecanja – Univerzalna sportska škola Sparta. Drugo mjesto osvojili su članovi USŠ Rastimo zajedno (Jajce), a treće USŠ Korak naprijed iz Viteza. Osim mladih iz sjedišta ovih škola, Jajca i Viteza, obje okupljaju i djecu iz okolnih općina, Bugojna, Uskoplja, Busovače, Novog Travnika.

Tako su na igrama mladih u Kreševu sudjelovali natjecatelji iz skoro svih općina SB županije. Osim fer i korektnog natjecanja, igre je obilježilo i međusobno upoznavanje i druženje učenika univerzalnih sportskih škola. Potvrdili su to gosti iz Viteza, Jajca i drugih općina čestitajući domaćinu na dobroj organizaciji i suradnji koja tek počinje. Ono što povezuje univerzalne sportske škole u SBŽ novi su sadržaji koje nude svojim članovima uz pomoć kojih djeca dobi od 5 do 12 godina imaju priliku zdravije odrastati. – Cilj je naše škole omogućiti djeci razvijanje motoričkih sposobnosti kroz bavljenje sportom, ponuditi im mogućnost izbora i pomoći im da se u kasnijoj dobi opredijele za sport koji im najviše odgovara, kazao nam je Vedran Drmać, voditelj i trener kreševskih “spartanaca”.