Home Šport Hrvatskom gimnastičaru stalo srce, oživljavali ga na treningu

Hrvatskom gimnastičaru stalo srce, oživljavali ga na treningu

SHARE

Prava drama odvijala se u srijedu u Osijeku. Hrvatski reprezentativac Tomislav Marković (31) pretrpio je srčani udar, a život mu je spasila brza reakcija trenera i dopredsjednika gimnastičkog kluba ‘Osijek Žito’ Vladimira Mađarevića, kolege Borisa Čulina te ostalih sportaša koji su mu odmah pritekli u pomoć.

Sam Bog nas je vodio

– Bili smo na treningu i u uvodnom tijelu Tomislav se požalio kako mu nije dobro. Pao je i počeo se gušiti. Lice mu je bilo plavo pa smo trener Boris Čulin i ja odmah priskočili u pomoć, krenuli mu vaditi jezik – rekao je za 24sata.hr Vladimir Mađarević.

Tomislav je generacija Udea, Seligmana i Breza, bio je najbolji hrvatski višebojac sve do izlaska iz juniorske kategorije kad su ga zadesile brojne ozljede.

Nedavno je operirao živac na potkoljenici, a u srijedu je došao u Šećeranski dom, dvoranu u kojoj privremeno treniraju gimnastičari kluba GD Osijek Žito gdje je pomagao u uspostavljanju novih sprava za vježbanje, piše Glas Slavonije.

– Reagirali smo dobro i brzo. Ma, sam Bog nas je vodio jer su te prve minute bile ključne. Pozvali smo Hitnu i počeli mu masirati srce. Bio je tu i Robert Seligman koji nam je pomagao. Ubrzo je došla Hitna i odvezla ga u bolnicu – dodao je Mađarević.

Više se neće baviti gimnastikom

Tomislav je nakon operacije često znao navratiti u dvoranu i raditi smanjenim intenzitetom, a te umalo kobne srijede nije radio ništa drugačije nego ostalih dana.

– Više se neće moći baviti gimnastikom, ali već mu je 31. godina i planirao je završiti još ovaj olimpijski ciklus i oprostiti se. Mora još izvaditi neke nalaze, ali vjerojatno će mu ugraditi uređaj koji će mu pomagati u slučaju nepravilnog rada srca. Hvala Bogu, sve je dobro završilo. Sad je u bolnici i stabilno je – dodao je Mađarević.

Iz bolnice se javio i Tomislav i na Facebooku napisao:

– Što te ne ubije, to te ojača.