Home Šport VIDEO: Otvoren prvi sajam sporta, fitnessa i zdravlja u regiji ADRIA FIT

VIDEO: Otvoren prvi sajam sporta, fitnessa i zdravlja u regiji ADRIA FIT

SHARE

U Međugorju se danas i sutra održava prvi specijalizirani sajam sporta, fitnessa i zdravlja pod nazivom ADRIA FIT. Sajam prati međunarodna stručna konferencija ADRIA FIT SPORT CONFERENCE. Tematske oblasti konferencije su: mentalni trening, prehrana, sportske ozljede, kondicijska priprema, motivacija i vizualizacija. Predavači su vrhunski stručnjaci iz svih tematskih oblasti: dr. sc. Tomislav Madžar, Marino Bašić, Tomislav Cvitanušić, dr. Josip Zekić, Igor Čerenšek, Ana Kotzmuth i Nenad Bratković.

Značajno mjesto zauzima i humanitarni modno-zabavni show koji će se održati večeras gdje organizatori pripremaju gala modnu reviju, plesni show i mnoga iznenađenja, a kompletan prihod od prodaje ulaznica ide u korist udruge roditlja djece s posebnim potrebama „Duga“.

 

Specijalni gost i promotor sajma je planetarno popularni Lazar Angelov koji je već danas u više navrata posjetio glavnu pozornicu i družio se s obožavateljima i posjetiteljima sajma.

 

Kroz sajma široj javnosti se predstavljaju najnovije tehnologije sporta, fitnessa i zdravog načina života te se održavaju brojna predavanja, prezentacije, masterclassovi i radionice.

Cijela manifestacija je značajan i veliki projekt ne samo za sport i fitness industriju nego i za gospodarstvo regije i Hercegovine u cjelini.

„Pozdravljam ideju organizatora da ovakvo nešto organizira u ovoj regiji. Pozitivna atmosfera, kako obično biva na događaju koji slavi zdrav život, sport, rekreaciju i prehranu, a uvijek se ima nešto pametno za konzumirati i drago mi je da sam sudionik ovakvog događaja“, rekao je Mario Valentić, moderator konferencije i večerašnjeg programa  uvjeren da će sajam doživjeti i svoje drugo izdanje te nam odao da će vrlo rado doći i sljedeće godine ako ga organizatori pozovu.

„Izuzetno sam sretan da sam danas ovdje i iz svog skromnog iskustva u sportskoj medicini sam obišao brojne svjetske gradove i konferencije, a ova konferencija se može računati da je organizacijski i tehnički organizirana na visokom nivou.  Ljudi ostaju na predavanjima, slušaju i vidi se da su zainteresiran. Hercegovci su puno puta bili na nekim listama po negativnostima,  a ovdje pokazujemo suprotno, ovo je nešto pozitivno. Čestitka organizatorima koji su igrom slučaja iz Ljubuškog, ali da su od bilo kuda treba im čestitati na ovakvoj organizaciji i svim sudionicima trebamo biti zahvalni na odazivu jer sigurno su mogli ovo subotnje jutro biti na drugom mjestu al su ga iskoristili da s posjetiteljima  podjele iskustva i znanje“, rekao je dr. sc. Tomislav Madžar koji je unatoč brojnim obavezama na Pantovčaku uspio s predsjednicom Kolindom dogovoriti da danas bude nazočan na sajmu sporta, fitnessa i zdravlja.