Home Kultura Publika u Posušju nestrpljivo čeka “Sve ove godine”

Publika u Posušju nestrpljivo čeka “Sve ove godine”

SHARE

Tijekom povijesti Posušje je imalo više od dvadeset bendova, a veći dio njih nastupit će ovog ljeta na koncertu naziva ”Sve ove godine”.

Na ovom nesvakidašnjem događaju tako će sve ove godine stati u jednu noć i to 9. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju u 21 sat. Pripreme za ovaj koncert na kojem će nastupiti posuški bendovi već su u tijeku.

Zanimanje publike već je veliko jer mnogi nikada na sceni nisu vidjeli svoga djeda, oca, strica, brata… koji će se ovog kolovoza prvi put nekima predstaviti. Danas su tu uspješni profesori, inžinjeri, gospodarstvenici… a 9. kolovoza svi će biti samo glazbenici, koji će svirati za sve generacije.

Značajno je ovdje to što se radi o dosada neviđenom događaju, o sastavima koji su ostavili trag u našem mikrokozmosu, na našoj lokalnoj sceni. Ideja je povezivanje glazbenika svih generacija koji su svojim djelovanjem kroz različita razdoblja održali kontinuitet rock scene i koncerata u Posušju“, kazali su organizatori, a glazbenici su ponovno u ruke uzeli gitare, palice, mikrofone klavijature. Neki i nakon više desetljeća glazbene i stanke i već se pripremaju za ovaj koncert. A mladi svirači, ipak ne žele priznati da se nekad bolje sviralo.

Cilj je nastaviti, pojačati, afirmirati kulturu živih svirki u Posušju, te dati i podršku mladim bendovima koji postoje i koji će tek nastati“, kažu organizatori, a čekajući ‘Sve ove godine’, publika je već nestrpljiva.