Home Kultura FOTO U Ljubuškom upriličena prezentacija uskrsne pisanice

FOTO U Ljubuškom upriličena prezentacija uskrsne pisanice

SHARE

Ispred zgrade Općine Ljubuški danas je otkrivena velika uskrsna pisanica, visoka dva metra, oslikana najljepšim motivima našeg kraja.

Svojom pjesmom i veseljem ovu prigodu uljepšala su djeca iz osnovnih škola i vrtića sa područja Ljubuškog koja su zajedno sa svojim učiteljima ali i jednim uskrsnim zekom nestrpljivo čekala vidjeti što se sve nalazi na pisanici.
Pisanicu koja krasi središte Ljubuškog su oslikali Slađana Milićević, Toni Kozarić, Lucija Milićević i Nikolina Jakiša.

„Jako smo ponosni što upravo mi oslikali ovu pisanicu, nije nam bilo teško odabrati motive, odlučili smo se za one najreprezentativnije, tako da svaku stranu krasi po jedna; počev od Kule Hercega Stjepana, samostana Humac, Humačke ploče i vodopada Kravica.“ kazala je jedna od autorica Slađana Milićević.

Zahvalu ljubuškim umjetnicima izrazio je načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić koji je izjavio kako su oni Ljubuškom u vrijeme uskrsnih blagdana darovali jedan lijep poklon.

Nakon razgledanja pisanice okupljeni su se uputili u Knjižnicu Ljubuški kako bi razgledali prigodne dekoracije koje su ovog prijepodneva izradili učenici područnih osnovnih škola Gornji Radišići, Studenci, Donji Radišići, Prolog, Veljaci i Šipovača.

Postavljanje pisanice inicijativa je JU Knjižnica Ljubuški koja je danas bila domaćin događanja, pokrovitelj je JP „Parkovi“ d.o.o. Ljubuški, a pisanicu su izradili Tomislav Milas i Milan Šekerija.

U našoj fotogaleriji pogledajte nekoliko detalja sa svečanog otkrivanja pisanice.