Home Šport KUP BIH Široki danas protiv Željezničata za spas sezone i Europu

KUP BIH Široki danas protiv Željezničata za spas sezone i Europu

SHARE

Odavno ozračje pred jednu utakmicu na Pecari nije bilo ovakvo kao pred prvi polufinalni susret Kupa BiH protiv Željezničara. Grad je oblijepljen plakatima, Škripari (i ostali navijači) oštre grla, a večerašnji (18 sati) susret na Pecari glavna je tema svih razgovora u kafićima i ostalim okupljalištima. Škripari su u ponedjeljak i utorak na uzvišenjima iznad grada u noćnim satima priredili pirotehničke predstave, skandirali imena kluba i nogometaša…

Žestok trening

Nogometaši Širokoga odmah po povratku iz Viteza održali su žestoki trening, osobito oni koje je trener Sablić odmarao, čuvajući ih za večerašnju utakmicu. Nitko i ne krije da joj je sve podređeno, jer samo preko kupa Širokobriježani mogu spasiti sezonu i ostvariti planirani nastup u Europi.

– Europa je naš cilj, mislim da ga možemo ostvariti. Igrači su spremni. Mogu ostvariti cilj, mogu pobijediti rezultatom koji će nam omogućiti miran uzvrat. Nadamo se pobjedi bez primljenog pogotka, a za to je potrebna disciplina u obrani i u napadu. U posljednjim smo susretima izborili puno prigoda, nadam se da će ih biti i danas, izjavio je trener Širokoga Goran Sablić, ali nije otkrio s kojim će sastavom nastupiti.

Ostaje nam nagađati, pa evo što smo “iskemijali”: Bilobrk, Bralić, Barišić, Pandža, Ćorluka, Marković, Marina, Lončar, Zlomislić, Krstanović, Wagner, Menalo. U konkurenciji su još: Soldo, Brekalo, Kožul, Miličević, Ivanković, Čabraja, Juričić, Repić. Ne i Ćorić (tri žuta), Sivrić (već igrao u kupu za Zrinjski), te Sesar i Baraban. Domaćini će osim sjeverne tribine otvoriti i južnu. Dolazak na utakmicu najavili su i gostujući Manijaci, kojima je namijenjen “kavez” na istoku. Večeras (kao i inače) osim Širokobriježana na utakmici se očekuju brojni gledatelji iz susjednih općina. Uostalom, za Široki više ili manje igraju Gruđani (Ćorluka, Marić, Nikić), Posušani (Barišić, Milićević), Tomislavgrađani (Krstanović, Jurić), Čitlučanin Juričić, Mostarci (Pandža, Marić)…

Izravni TV prijenos

Utakmicu će izravno prenositi Naša TV. Polufinalni susret Široki – Željezničar šesti međusobni kupski okršaj 2000./01. u polufinalu slavio je Željezničar (1:0 i 2:1), 2004./05. u četvrtfinalu Široki je bio bolji (2:0, 1:0), kao i u polufinalu 2005./06. (0:1, 2:0). Oba posljednja sudara bila su u finalu kupa. 2011./12. Željezničar je osvojio pehar (0:0, 1:0), a 2012./13. Široki je osvojio trofej nakon što su oba finalna susreta završila 1:1, a Širokobriježani bili uspješniji u izvođenju jedanaesteraca (5:4). Tko će slaviti ovaj put znati ćemo nakon uzvrata (19. travnja).