Home Šport Grbavac: Prvenstvo će dati odgovor jesmo li profitirali od igranja SEHA lige

Grbavac: Prvenstvo će dati odgovor jesmo li profitirali od igranja SEHA lige

SHARE

Iako su zadnju utakmicu SEHA Gaszprom lige rukometaši bh. prvaka Izviđača Central osiguranja, odradili još prije mjesec dana, pred njima je tek razdoblje pravih izazova – završnica prvenstva i kupa. U Izviđaču CO ne kriju visoke ambicije u oba natjecanja.

Dupla kruna

– Cilj je i prvenstvo i kup, kaže trener Zdenko Grbavac pa obrazlaže:

– Svjesni smo da neće biti lako, međutim to je i za moju ekipu novi izazov, lani smo mi napadali naslov, a ove sezone ga branimo. Svi će protiv nas igrati s posebnim žarom, svi sudionici završnica će upravo protiv nas željeti da se dokažu i pokažu, na kraju put do uspjeha kojeg žele, vodi preko Izviđača. Naslov prvaka nam jamči ostanak u SEHA ligi iduće sezone, što je za nas svakako izazov. S druge strane u kupu nam je dosta drugih mjesta. Zadnjih četiri pet sezona, stalno smo drugi, vrijeme je da uzmemo trofej, naglašava trener Grbavac, te na upit o imenima suparnika nastavlja:

– Vogošća i Borac su već sigurni, protiv njih smo igrali i prošle sezone, a čini mi se da je Derventa pobjedom u Goraždu, osigurala završnicu. Kažem imena suparnika nisu bitna, svaki će imati isti cilj – nadigrati Izviđača, jer to im je jedini put do trofeja. U završnici kupa uz standardni Borac imat ćemo Maglaj i Zrinjski, obje ekipe odmorne i u punom natjecateljskom ritmu, dok ćemo mi imati stanku od nepuna dva mjeseca kada je riječ o završnici prvenstva.

Negdje ste na polovini tog “praznog hoda”, kako sa sadašnje distance ocjenjujete nastup Izviđača CO u SEHA ligi?

– Bodovnim učinkom svakako ne možemo biti zadovoljni, međutim ukupnim dojmom, igrom, posjetom, odnosom igrača prema obvezama u nikad jačoj SEHA ligi, svakako možemo. U stvari ocjenu sezone u SEHA ligi, odnosno koliko smo imali koristi od tog natjecanja, dat će završnica prvenstva. Moje mišljenje da nam je to iskustvo bilo od velike koristi, kako meni kao treneru tako i igračima, ali podvlačim obrana naslova bit će pravi test jesmo li profitirali ili ne. Mislim da smo bodovno mogli i više, ali jednostavno naša mladost i ozbiljni protivnici to nam nisu dozvolili.

Neobična polusezona

– Između zadnje utakmice u SEHA ligi i početka doigravanja za prvaka, nepuna su dva mjeseca, kako održati formu i disciplinu za najvažniji dio sezone?

– Ovo je za nas neobična polusezona, najprije smo se spremali za utakmicu protiv Veszprema, pa onda za tri završne utakmice SEHA lige u Ljubuškom i sad opet za završnicu domaćih natjecanja. Praktično imamo tri polusezone u jednoj. Radimo kao da smo tek počeli, na tjelesnoj pripremi i na uigravanju. Od 17. do 22. travnja imat ćemo mini pripreme u Aranđelovcu u Srbiji, dogovorili smo tri utakmice protiv domaćeg Šamota, Partizana i Morave, srbijanskih prvoligaša. Po povratku planiramo odigrati još jednu utakmicu, što bi uz odigrani susret protiv Kaštela trebalo biti dovoljno za tempiranje forme.