Home Društvo Ogorčena Splićanka: Nikad duže putovanje iz Zagreba u Split!

Ogorčena Splićanka: Nikad duže putovanje iz Zagreba u Split!

SHARE

Kako Zagreb može biti dalje od Splita nego što zaista jest, ispričala nam je putnica Croatia busa koja je stigla nakon gotovo sedam sati puta, uz presjedanje iz jednog pokvarenog autobusa u drugi koji također nije ulijevao povjerenje. Dva puta su stajali na stajalište na samom početku puta i gledao se motor. Uvjeravani su putnici koji su negodovali da je sve u redu. No, krenimo redom.

– Već ujutro je bila popunjena linija kojom inače putujem pa su nam na šalteru ponudili ovog prijevoznika s polaskom u 16 sati. Nije bio na rasporedu, ali je očito ubačen zbog gužve – govori nam putnica.

Kad su se ukrcali u taj autobus koji je na samom početku kasnio pola sata, odmah je bilo problema. Nakon nekoliko paljenja-gašenja, iz očito pokvarenog autobusa prebačeni su putnici u drugi već na kolodvoru.

Potom su konačno krenuli, a stajanje već nakon pola sata izlaska iz Zagreba zabrinuo je putnike prvi put. Tada je izašla jedna putnica rekavši da joj je sve ovo prestresno jer je nedavno preživjela prometnu nesreću.

Zatim je nakon nekog vremena opet stao, čulo se ‘lupkanje’ po motoru, a kako nije krenuo dobrih 10-ak minuta putnici su pretpostavili da će opet presjedanje i počeli su izlaziti iz autobusa.

Uvjereni su da je sve u redu, vraćeni su u autobus i nastavio se put, kako nam je slikovito predočila, uz ‘stenjanje’ busa i osjećaj da teško vuče.

– Barem je nizbrdo – samo su neki od komentara iz autobusa.

Stigli su u Split iza 22.30. Umjesto u 21 sat prema planu.

– Skoro smo ljubili asfalt od sriće – opisala nam je kraj puta.

Na koncu je dodala da se šoferima nema što zamjeriti i da joj je žao i zbog njih.