Home Društvo Pogledajte svjedočanstvo Ružice Barbarić koju je vjera spasila iz pakla rata!

Pogledajte svjedočanstvo Ružice Barbarić koju je vjera spasila iz pakla rata!

SHARE

Domovinski rat mnogim je ženama donio nezamislive patnje i mučenja. Silovanja, ponižavanja i seksualna zlostavljanja nanijeli su ženama rane jače od metka. Ipak, njihova nevjerojatna snaga i hrabrost pomogle su im u borbi sa svim patnjama koje su im prouzročene.

Strašno je što su sve Vukovarke proživjele 1991. godine, ali i u godinama nakon toga. Od strašne mržnje i oduzimanja dostojanstva onih koji su im nanijeli silna zla, do šutnje i okretanja glave svih onih koji su dopustili da se silovanim ženama ne pruži odgovarajuća pomoć i da se kazni počinitelje.

Ružica Barbarić proživjela je svoj križni put u studenom 1991. godine. Pakao Vukovara, užasi Veleprometa i Srijemske Mitrovice tih godina donijeli su joj velike rane od kojih se Ružica ipak uspjela izliječiti i pronaći mir u svome životu.

Gostujući na Misi mladih u Osijeku u kapeli Srca Isusova Ružica je pred mladim Osječankama i Osječanima u snažnom i emotivnom svjedočanstvu otkrila kako joj je vjera spasila život. Ružica Barbarić podnijela je u Vukovaru strašne muke. Silovanja, pljuvanja i ponižavanje oduzeli su joj dostojanstvo, no Ružica je snagom vjere i nevjerojatnom hrabrošću pokazala da ljubav uvijek pobjeđuje zlo.

Dvije slike svetog Antuna, snažno povjerenje u Boga i snaga ljubavi pomogle su Ružici da pobijedi veliko zlo i oprosti onima koji su joj to zlo i napravili.

Pogledajte i poslušajte Ružičino svjedočanstvo.

Izvor: narod.hr