Home Kultura NA 23. MELODIJAMA MOSTARA Pop, rock i etno zvuci

NA 23. MELODIJAMA MOSTARA Pop, rock i etno zvuci

SHARE

Još su samo tri dana ostala do 23. izdanja tradicionalnog mostarskog festivala popularne glazbe. Melodije Mostara 2017. bit će upriličene u petak, 21. travnja, s početkom u 21 sat, u velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

Za Zlatno sunce Mostara, festivalski Grand Prix, i druge festivalske nagrade natjecat će se 14 skladbi i izvođača iz BiH, Hrvatske, Njemačke i SAD-a.

Biseri Mostara

Program će svojim nastupom otvoriti članovi mostarskog plesnog studija Mo-stars, a prije izvedbi skladbi u konkurenciji za nagrade bit će izvedeno šest skladbi koje su uvrštene u projekt “Biseri Mostara”.

Riječ je o dva CD-a na kojima će se u izdanju Song-Zelexa i Croatia Recordsa naći 40-ak skladbi koje su označile Melodije Mostara od samih početaka ovog festivala. Tako će Giuliano otpjevati skladbu “Tama”, koju je otpjevao na Melodijama Mostara 1996.

Željko Krušlin Kruška ponovo će nakon 21 godinu otpjevati skladbu “Ako bude sreće”, a Slobodan Mišević izvest će skladbu “Kameni svatovi”, koju je s bendom “Tajna veza” pjevao na Melodijama Mostara 2001. Bit će izvedena i skladba “Poslušan”koja je u izvedbi grupe “Nešto između” prošle godine osvojila Zlatno sunce Mostara.

– Na 23. izdanju našeg festivala u konkurenciji za nagrade bit će za svačiji glazbeni ukus ponešto. Osim pop i rock izvedbi te klasičnih festivalskih šlagera, bit će izvedeno i nekoliko skladbi nadahnutih etno-zvukom.

Tako će etno-skupina iz Rame “Čuvarice” izvesti skladbu “Divojke” s elementima zvuka ramskog kraja. Bend “Kiše jesenje”otpjevat će pjesmu “Rodni kraju”, nadahnutu etno-zvukom duvanjskog kraja, a širokobriješka etno-skupina “Sinovi Hercegovine” u svom stilu izvest će skladbu “Hercegovko iz grada Mostara”. Berny će nam sa skladbom “Hajte za mnom tamburaši” donijeti i zvuke tamburaške glazbe. Izvođače će kao back-vokali pratiti Lora i Doria Jelić – kaže Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara 2017. Nakon izvedbi 14 skladbi u konkurenciji za festivalske nagrade, a prije proglašenja pobjednika, u festivalskom show programu nastupit će popularni Tomislav Bralić i klapa Intrade.

– Veselimo se nastupu u show programu na Melodijama Mostara i novom susretu s dragom mostarskom publikom, kaže Tomislav Bralić, vodeća zvijezda dalmatinske klapske pjesme.

U show programu Melodija Mostara nastupile su najveće zvijezde ovdašnjeg estradnog neba, od Olivera Dragojevića, Kiće Slaninca i Tereze Kesovije do Kemala Montena i Marka Perkovića Thompsona.

Program će, uz izravni televizijske prijenos na BHT1, voditi Maja Miralem i Dejan Kukrić.

Dan kasnije, u subotu, 22.4. , u 18 sati, u istoj dvorani bit će upriličen Dječji Festival Male melodije Mostara 2017., na kojem će nastupiti izvođači iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Male Melodije

Program će voditi Mladen Jeličić Troko, a u svoj nastup imat će i članice baletne skupine Balet Mostar Arabesque.