Home Zanimljivosti Zašto žene idu zajedno u ženski WC? Evo urnebesnih razloga…

Zašto žene idu zajedno u ženski WC? Evo urnebesnih razloga…

SHARE

Poznat vam je scenarij kada ste u nekom noćnom izlasku ili čak samo na dnevnoj kavi, a dvije prijateljice odlaze zajedno u WC? Što se to tamo događa da gotovo uvijek neke dvije žene idu u te”magične prostorije” zajedno?

Rekli bi – mnogo toga!

Nije to samo odlazak u wc, to je zaista mnogo više. I sama sam žena i unatoč brojnim naporima, ponekad je zaista prevladalo ono “žensko” što je i mene natjeralo da odem u wc s prijateljicom. Ili dvije, tri…

Kad je riječ o kafićima i dnevnim druženjima, odlazak u ženski wc u društvu sveden je na minimum. Tu čarolije nema. Svjetlo dana kao da odnosi svu onu “čaroliju i magiju” koju donosi tek noć. A onda, pod slabim neonskim lampama u ženskim wc-ima, nerijetko i u muškim, događa se neki sasvim drugi svijet.

Ispovjedaonica

Neke se ogromne tajne izmjenjuju unutar zidova ženskog wc-a u nekom klubu ili kafiću. Najvjerojatnije se neće postići dogovori o nekim milijunskim ugovorima i poslovima budućnosti, no potreba da se kaže nešto prijateljici na uho, daleko od ostalih ušiju, itekako je prisutna.

“Znaš, taj Darko mi uopće nije privlačan. Naporan je kao uš, a kad se počne onako smijati, najradije bih ostala tu zatvorena još koji sat…”

Ovo je bila tek jedna od “ispovjednih” tajni kojih sam se naslušala tijekom godina u ženskim wc-ima.

“Otkrila sam da ima drugu, pratila sam ga…”, “Martina je baš ono “bitch”, jednom ću joj to reći u facu!”, “Morala sam se maknuti od stola, jesi osjetila kako Petra smrdi? Fuj”

Ali nerijetko baš te “prijateljice” nisu bile svjesne da su i same nemalo puta bile “opojnog mirisa” i razmazane šminke na licu koju su, eto, došle popraviti u klupskom wc-u.

Prostor za terapiju 

Malo privatnosti, malo prostora u kojem će prijateljice jedna drugu po potrebi zagrliti, utješiti i biti rame za plakanje kada je potrebno. Jer baš u takvim, noćnim izlascima, nakon pića ili dva, znaju se nerijetko pojaviti suze na licu, osjećaj tuge ili krivnje, čak i bijesa…A onda zahvaljuješ svima koji ti u tom trenu padnu na pamet što pored sebe imaš prijateljicu koja će te razumjeti i u tom trenu ti biti “sve na svijetu”.

Skrivaonica

Ženama je dovoljan samo poneki signal, gotovo da i bez ijedne izgovorene riječi, dogovore da je vrijeme za odlazak u wc. Podignuta obrva, pokret glavom u stranu ili prema gore te upitan pogled.. Ne, nije riječ o zavođenju onog muškarca za šankom, koji je vjerojatno sebe uvjerio baš u to, već o “pozivu u pomoć” za hitan odlazak u wc. Mnogo je razloga za to: hitna provjera je li menstrualna krv pronašla svoj put na vidljivi dio outfita (jer to je lakše pitati prijateljicu nego ući u wc kabinu i skinuti se i provjeriti svojim očima), skrivanje od bivšeg dečka kojeg je maloprije ugledala na vratima s novom djevojkom, dogovori oko “podjela” koja će kojeg muškarca za stolom pokušati zavesti, ali i dobronamjerni pokušaji one spasiteljice od maloprije da svoju prijatejicu nagovori da je vrijeme da prestane piti alkohol. Ili joj u četiri oka ukaže da je bilo već odavno.

One ružnije stvari koje se događaju kada se pretjera s alkoholom ili sirovim školjkama koje su zaista izgledale svježe u onom restoranu, ostavit ćemo za neki drugi put…