Home Društvo ODUŠEVIO GA DUVANJSKI KRAJ: Njemački poduzetnik posjetio rodno selo većine njegovih uposlenika

ODUŠEVIO GA DUVANJSKI KRAJ: Njemački poduzetnik posjetio rodno selo većine njegovih uposlenika

SHARE

Nijemac Franz Kopp uspješan je poduzetnik i vlasnik istoimene građevinske tvrtke u rodnoj Njemačkoj. Za njega su kaže godinama radili Poljaci s kojima nije bio naročito zadovoljan, a onda mu je netko od kolega preporučio da uposli Hrvate.

Odmah je poslušao dobronamjeran savjet te u radni odnos primio dvanaest Duvnjaka koji su ga, iskreno priznaje oduševili, piše Tomislavcity.com

Njihova vedrina, brzina i izvrsnost obavljenoga posla toliko su ga se dojmili da je odlučio osobno, uz pratnju svoje obitelji, doći u duvanjski kraj i bolje upoznati zavičaj i mentalitet ljudi.

U Mesihovinu (Tomislavgrad) rodno selo većine njegovih uposlenika, došao je baš na Uskrs. Ondje su zajedno slavili svetu misu, objedovali te ostatak dana proveli u veselim, obiteljskim druženjima.

Fascinirala ga je povezanost naroda, kućne posjete i druženja kakvih kaže kod Nijemaca nema. Nije ostao imun ni na delicije: sarmu, pitu, domaći crni kruh pa ni pečeni krumpir s mesom koji se priznaje ovdje priprema na posve drugačiji i puno bolji način. Oduševio ga je i okus domaćega piva te otprilike sve što je u duvanjskom zavičaju čuo i vidio toliko da uopće ni ne čudi njegovo obećanje da će se opet vratiti na ljeto.

Ljetovanje na moru obitelj Kopp je tako odlučila zamijeniti za boravak u prelijepoj, čistoj i netaknutoj prirodi među ljudima koji, kažu, zrače dobrotom.