Home Kultura Film General: Lijepa Širokobriježanka Marijana Mikulić utjelovila Dunju Gotovinu

Film General: Lijepa Širokobriježanka Marijana Mikulić utjelovila Dunju Gotovinu

SHARE

Nisam ni sanjala da ću dobiti baš tu ulogu. Oduševilo me kad mi je redatelj Antun Vrdoljak javio da ću baš ja igrati Dunju Zloić Gotovinu, kaže zagrebačka glumica Marijana Mikulić (35).

Iako se javila na audiciju, nije znala koga će igrati u filmu ‘General’, ali je ipak presudio razgovor s redateljem.

– Vrdoljak me htio upoznati kao uostalom i svakoga glumca koji igra u filmu. Budući da je riječ o velikom projektu s mnogo glumaca, naš razgovor je bio relativno kratak, a koji dan kasnije javili su mi da igram suprugu generala Gotovine – kaže glumica, koja je odigrala ulogu Katarine u filmu ‘Ne gledaj mi u pjat’ redateljice Hane Jušić. Na pitanje je li imala tremu kad se našla na setu s glavnom zvijezdom ‘Generala’ Goranom Višnjićem (44), Marijana odgovara:

– Ne, nimalo. Goran je vrlo pristupačan i drag. Neposredan je i jednostavan dok razgovara s kolegama i ostalim ljudima na setu, tako da nisam imala tremu zbog njega. Tremu sam imala jer sam bila svjesna veličine i važnosti ovoga projekta – kaže glumica koja je s ekipom na setu provela dva dana, piše 24sata.hr.

U filmu neće biti previše ljubavnih scena jer se radnja odvija prije Oluje, a general i tadašnja bojnica vjenčali su se 1995. godine.

– Znam samo da nije lako osvojio njezino srce. Lako mi je igrati Dunju jer je ona snažna, odlučna i stamena, kao i ja – kaže Marijana.