Home Šport Hercegovac Boško diže tegove iako je napunio 90 godina

Hercegovac Boško diže tegove iako je napunio 90 godina

SHARE

Boško Koprivica je na Božić napunio 90 godina, a zdravog života se ne odriče ni u poznim godinama.

Svaki tjedan tri puta ide u trebinjsku teretanu. Dolazi rano ujutro, trening mu traje oko 45 minuta i kaže da mu nije nimalo naporno. Boško se zagrijava na traci desetak minuta, a zatim uradi još nekoliko vježbi i „isproba“ svaku spravu, piše Blic.rs.

”Radim sedam do osam vežbi za jedan trening, koje mi mnogo koriste. Ne osjećam opterećenje i nisam umoran poslije treninga. Osjećam se zdravo, rekreirano i ne pijem nikakve tablete”, kaže Boško.

Priznaje da desetljećima ima svoju liječničku terapiju koja glasi: rad, rad i samo rad.

”Uvijek sam u životu imao određeno vrijeme za rad, za spavanje i kretanje. Sedamdeset godina sam na dijeti, ali se ne uzdržavam od jela već pazim koliko jedem i kako ću potrošiti ono što sam pojeo”, objašnjava ovaj vitalni starac. Navodi da se nikada nije profesionalno bavio sportom, ali je cijelog života bio rekreativac.

”Kao mlad sam igrao nogomet u „Željezničaru“ i „Spartaku“ iz Subotice, ali to jedna kratka epizoda, tako da ne mogu reći da sam bio previše sportaša, ali rekreativac uvijek. Vježbaonice koje su u posljednje vrijeme popularne su dobre za sve generacije, a uslovima u ovoj u koju dolazim sam izuzetno zadovoljan”, ističe on.

Ekonomist po struci, u mirovinu je otišao prije skoro pet desetljeća, ali je u privatnoj tvrtki radio do unazad tri mjeseca.

”Vozim auto i sada bez problema odvezem do Beograda, a mislim da bih mogao i do Pariza, tako se osjećam”, kaže bez lažne skromnosti.

Boško je 1938. godine polagao prijemni ispit za tadašnju trebinjsku gimnaziju, a nakon drugog svjetskog rata život ga je odveo u Sarajevo, Suboticu, Beograd i Šabac. Prije nekoliko godina sa suprugom se vratio u Trebinje.