Home Gospodarstvo VIDEO: Otvoren treći Sajam cvijeća “Flora Herc 2017”

VIDEO: Otvoren treći Sajam cvijeća “Flora Herc 2017”

SHARE

Iako je kalendarsko proljeće stiglo, vremenske prilike u većem dijelu zemlje sličnije su zimi nego proljeću. No, unatoč niskoj temperaturi Herceg Etno selo u Međugorju kupa se u suncu, ali i cvijeću. Treći Sajam cvijeća Flora Herc započeo je danas i trajat će do nedjelje.

Ruralno okruženje, mnoštvo boja, oblika i mirisa te više od 50 vrsta cvijeća i bilja. Bogata ponuda Sajma cvijeća Flora Herc nije izostala ni ove godine. Iako vremenski uvjeti ne idu na ruku, cvijeće je donijelo proljetno ozračje.

“Ove godine imamo iskorak, postavili smo cvjetni put kroz Herceg Etno selo. Put su naši izlagači popunili svojim trudom, radom i cvijećem”, rekao je Branimir Penava, projekt menadžer Sajma cvijeća.

Na sajmu izlaže oko 30 izlagača koji se bave proizvodnjom i prodajom cvijeća u svim područjima Hercegovine. Na ovaj način nastoji se između ostalog potaknuti cvjećarstvo kao djelatnost.

Pored prirodnog ugođaja i raznovrsne ponude, pripremljen je i bogat edukacijski program – za najmlađe, ali i one malo starije.

Ideja sajma ogleda se i u promociji Hercegovine kao turističke destinacije. Akcijom “Više cvijeća, manje smeća” također se nastoji probuditi svijest kod ljudi kako su prirodne ljepote glavni aduti Hercegovine.

Sajam je otvoren u petak i trajat će iduća dva dana. Idealno je odredište za sve ljubitelje prirode, cvijeća i proljeća.