Home Društvo Izborna Skupština Saveza općina i gradova FBiH održat će se u Čapljini

Izborna Skupština Saveza općina i gradova FBiH održat će se u Čapljini

SHARE

Izborna Skupština Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine održat će se 5. svibnja 2017. godine u Čapljini, Hotel “Mogorjelo” s početkom u 11 sati.

Predsjedništvo Saveza utvrdit će na sjednici prije Izborne skupštine konačne prijedloge odluka o imenovanjima članova u tijela Saveza općina i gradova Federacije BiH.

Inače, Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine samostalna je organizacija dragovoljno udruženih općina i gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine, osnovana s ciljem razvoja lokalne samouprave i unaprjeđenja i zaštite njihovih zajedničkih interesa.

Savez je, kao nevladina i neprofitna organizacija, nastao udruživanjem općina i gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine na Osnivačkoj skupštini održanoj 29. svibnja 2002. godine u Mostaru.

Dokument o osnivanju federalnog Saveza potpisale su 54 članice, te zajednički usvojile Statut novoosnovanog Saveza. Pravni je sljedbenik Zajednice općina i gradova Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine koja je konstituirana 1972. godine s ciljem unapređenja i razvoja sustava lokalne samouprave, zaštite interese lokalnih zajednica, te razvoja međugradske i međunarodnu suradnje.