Home Gospodarstvo Atraktivni biser Hercegovine vodopad Kravice dobiva rasvjetu

Atraktivni biser Hercegovine vodopad Kravice dobiva rasvjetu

SHARE

Predivni hercegovački biser prirode vodopad Kravice, koji se nalazi u blizini Ljubuškog, uskoro će biti osvijetljen, što će u noćnim satima predstavljati pravu atrakciju.

Novo ruho

Sredstva u iznosu od 300.000 KM za osvjetljenja vodopada na rijeci Trebižat osiguralo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Kako nam je potvrdio savjetnik općinskog načelnika za privredni razvoj Stanko Musa, radovi na postavljanju LED rasvjete već su započeli i trebali bi biti završeni do početka sezone.

Atraktivni biser Hercegovine vodopad Kravice dobiva rasvjetu

Sedamdesetih godina vodopad je bio osvijetljen jer je imao vlastitu mini centralu, a novi projekt osvjetljenja realizira Općina Ljubuški u saradnji s javnim preduzećem „Parkovi”.

– U sklopu istog projekta osvijetlit ćemo vodopad, a rasvjeta će također biti postavljena i uz pristupni put te silazne pješačke stepenice prema izletištu i vodopadu – kazao nam je Musa.

Također je naveo da se u sklopu ovog projekta na ulazu u kompleks Kravice gradi i upravni objekt s recepcijom, dva ureda, biletarnicom i sanitarnim čvorom te pasažom koji će voditi do lokacije odakle se pruža pogled na vodopad.

stanko-musa

Musa: Brojni sadržaji 

Musa navodi da će posjetioci koji dođu na Kravice u ovom objektu moći dobiti sve potrebne informacije o sadržajima i ponudi u sklopu izletišta.

Rok za radove

– Rok za završetak rasvjete je 45 dana, a upravnog objekta 60 dana – dodao je Musa.

Turistička promocija

Zahvaljujući ovoj investiciji, izletište podno vodopada Kravice, jednog od najljepših u našoj zemlji, svoje će posjetioce ove sezone dočekati u novom ruhu. Iz JP „Parkovi”, u sklopu kojeg djeluje i poslovna jedinica „Kravice”, ističu da ove godine očekuju još veći broj posjetilaca. Također navode da su lani prodali više od 160.000 ulaznica te da su u ovogodišnju turističku promociju uložili 100.000 KM.

Autor: M. HODŽIĆ

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/289430/atraktivni-biser-hercegovine-vodopad-kravice-dobiva-rasvjetu#sthash.XRXCBqiG.dpuf