Home Gospodarstvo Ljubuški: Okrugli stol „Iskustva i prakse lokalnih zajednica u poticanju poduzetništva žena...

Ljubuški: Okrugli stol „Iskustva i prakse lokalnih zajednica u poticanju poduzetništva žena – audio i foto

SHARE

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom u četvrtak 27.travnja održan je okrugli stol na temu „Iskustva i prakse lokalnih zajednica u poticanju poduzetništva žena“.

Organizator okruglog stola je Udruženje poslovnih žena u BiH, uz podršku zajedničkog programa Europske unije i njemačke Vlade za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU ProLocal, kojeg provodi Njemačko društvo za međunarodnu suradnju – GIZ.
Na samom početku okruglog stola prisutne su pozdravili Ivana Bunoza, predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih žena u BiH; Aida Zubčević predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH, Karin Hoerhan, menadžerica EU ProLocal Projekta i načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.
Na okruglom stolu predstavljen je projekt GIZ „Stakleni strop postoji – ma koliko mi šutjeli o tome“, a okupljeni sudionici imali su priliku čuti iskustva lokalnih zajednica o kojima su govorili Ankica Šaravanja, pročelnica ureda kabineta općinskog načelnika Ljubuški, Ivan Milićević iz Općine Posušje i Monika Buhač Glavaš iz Gradske uprave Širokog Brijega.

 

Moderator okruglog stola bio je Žarko Horvat.
O svojim iskustvima o radu u lokalnoj zajednici, problemima sa kojima se susreću ali i načinu na koji rade govorile su poduzetnice Valentina Čolina iz Ljubuškog, Marija Vukoja iz Tomislavgrada, Draženka Šimić iz Gruda i Doris Crnjac iz Širokog Brijega.
Okrugli stol okupio je 40 sudionika, a sudionici su vodili aktivan dijalog. Tijekom održavanja prisutnima se obratio Ivan Jelčić, ravnatelj razvojne agencije ZHŽ – Heraga koji je govorio o projektima poticanja poduzetništva i Viktor Grbavac, ravnatelj JU Dječji vrtić Ljubuški koji je govorio o načinu na koji  ova ustanova kao logistički servis pomaže uposlenim ženama, a svoja iskustva prenijele su i vlasnice privatnih vrtića u Ljubuškom.
Tijekom rasprave sudionici su istaknuli kako postoji veća potreba za umrežavanjem poduzetnica, te podržali inicijativu da se više organiziraju slični sastanci u kojima bi poduzetnice razmjenjivale svoja iskustva.
Okrugli stol organiziran je s ciljem da sudionici daju konkretan doprinos iznoseći iskustva, ocjenu kvaliteta raspoloživih mjera i programa, te prijedloge za unaprjeđenje kako bi se formulirani  zaključci prezentirali na konferenciji  koja će se održati 25. svibnja u Sarajevu.

 

U audio zapisu poslušajte što su na tiskovnoj konferenciji, uoči početka okruglog stola, kazali Ivana Bunoza, Karin Hoerhan, Aida Zubčević i Nevenko Barbarić.

AUDIO I FOTO RADIO LJUBUŠKI