Home Šport Biciklistička karavana krenula iz Mostara u Vukovar

Biciklistička karavana krenula iz Mostara u Vukovar

SHARE

40-ak biciklista iz nekoliko gradova BiH i Hrvatske u petak ujutro su iz Mostara krenuli prema Vukovaru. Putovat će više od 400 kilometara kako bi 2. svibnja sudjelovali u obilježavanju Dana Grada Vukovara.

Nakon što su položili vijenac i zapalili svijeću kod spomen-obilježja poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, biciklisti su krenuli na petodnevni put, sve u sklopu karavane prijateljstva “Mostar – Vukovar 2017”.

“Prvo idemo u Kiseljak. Noćas spavamo u Kiseljaku, a sutra ujutro idemo prema Žepču. Iz Žepča idemo prema Orašju, iz Orašja u Županju, a odatle u Vukovar kako bismo 1. svibnja, kada dođemo u Vukovar, nazočili obilježavanju Dana Grada Vukovara. 2. svibnja idemo u Borovo Selo, čemu je Karavana i posvećena, na svetu misu i obilježavanje stradavanja 12 redarstvenika”, rekao je vođa Karavane Mario Marić iz Biciklističkog kluba Mostar.

Karavana prijateljstva postala je već tradicionalan događaj uoči obilježavanja Dana Grada Vukovara.

“Tradicija je krenula 2011. godine na moju inicijativu, 2012. nismo vozili, a 2013. smo dobili službeno ime karavana ‘Mostar – Vukovar’, što znači da je ovo već peta službena godina”, objasnio je Marić.

“Mislim da je ovo iznimno kvalitetan program koji treba poštovati i uvažavati, otići u Vukovar i pokloniti se ljudima koji su dali svoje živote, to je vrijedno pažnje. Zato je i Sportski savez zajedno s Gradom Mostarom to prepoznao i stojimo iza njih”, rekao je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić.

Glavni cilj je učvrstiti nit prijateljstva između ova dva grada, odnosno dviju država.

“Došli smo u srijedu navečer, nas šestero – četvorica iz Vukovara i dva prijatelja iz Gradišta. Svake godine netko iz Vukovara sudjeluje, meni je ovo prvi put. Volim biciklizam, volim druženje i, kao što samo ime kaže, ‘Karavana prijateljstva Mostar – Vukovar’, to je ono sve što nas veže”, rekao je Vladan Gora, biciklist iz Vukovara.

Gosti iz Vukovara dolaze svake godine jer, kako kažu, osjete ljubav koju im šalje Mostar. Iz tragedija koje su zadesile hrvatski narod izniklo je zajedništvo.

Vladan Goraj, biciklist iz Vukovara, dodaje: “Svi nekako s tim mislima i našim tragedijama idemo kroz cijelu godinu i kroz naše sudjelovanje u biciklizmu, to zajedništvo nas veže.”

Biciklistička karavana i ove je godine uvrštena u službeni program obilježavanja Dana Grada Vukovara.

NašaTV